444 40 09
« Geri Dön

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TRAFİK GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYAN HİZMETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi, daha emniyetli bir trafik akışının sağlanması için bir yandan yol yapım çalışmalarına devam ederken bir yandan da sorumluluk alanındaki tüm yollarda trafik işaretlemelerini yenilenmeye devam ediyor.
Haber Tarihi: Tuesday, July 6, 2021

Aydin Büyüksehir Belediyesi, trafik akisini daha güvenli hale getirmek ve vatandaslarin daha konforlu yollarda seyahat etmelerini saglamak için kent genelinde yol yapim ve yenileme çalismalarini sürdürüyor.

Bu çalismalarla birlikte es zamanli olarak Ulasim Dairesi Baskanligi’na bagli Trafik Sube Müdürlügü ekiplerince de, yollardaki trafik isaretlemeleri ve uyari levhalari düzenli olarak yenilenip emniyetli bir trafik akisi saglaniyor.

Büyüksehir kendi üretiyor ve tasarruf sagliyor

Bu kapsamda yol güzergâhlarindaki çizgiler, yaya geçitleri, kasisler, levhalar ve isaretlemeleri görünür kilmak için çalisan Trafik Sube Müdürlügü ekipleri, üretken bir anlayis ile bekleme duraklari ve uyari levhalarini kendi imal ederken, yol çizgilerini yenileyen boyama islemini de kendi araçlarina göre uyarladigi hizli ve pratik bir sistemle yapiyor. Büyüksehir Belediyesi’nin yol agindaki yaklasik 5 bin km uzunlugundaki hatta yapilan hizmetler böylelikle büyük bir tasarruf saglanarak hayata geçiriliyor.

Trafik kurallari her zaman belirgin tutuluyor

Trafik Sube Müdürlügü ekipleri, kent genelinde sorumluluk aginda bulunan yollarda; yayalar ve sürücülerde farkindaligi artirmak için okul önü ve civarinda bulunan yaya geçitlerinin insasi, yaya ikonlarinin yenilenmesi; durak sinirlari, engelli araç yerlerinin belirginlestirilmesi, geceleri sürüs güvenligini arttiran yol kenar dikmeleri, yatay ve düsey trafik uyari isaretlemeleri; kör nokta, yol kesisim ve kavsaklara trafik güvenlik aynalarini yerlestirilmesi çalismalarini yogun bir sekilde gerçeklestiriyor.

Baskan Çerçioglu, “Sürücülerin engelli park yerleri konusunda hassas ve dikkatli olmalarini rica ediyoruz.”

Kazalarin önüne geçmek için trafik kurallarina uyulmasi, yaya geçitleri ve park yerleri konularina dikkat çeken Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, “Trafik kazalarinin bir kismi trafik isaretlemelerine dikkat edilmemesinden kaynaklaniyor. Ekiplerimiz uyari levhalari ve isaretlemelerini düzenli olarak yeniliyorlar. Sürücülerin de daha dikkatli olmalarini ve trafik isaretlemelerine uymalari gerekiyor. Bu noktada sürücülerden özellikle okul önlerindeki yaya geçitlerinde ve engelli park yerleri konusunda hassas ve dikkatli olmalarini rica ediyoruz.” dedi.