444 40 09
« Geri Dön

AYDIN'DA ALTERNATİF TURİZMDE YENİ ROTA: ADA CAMPING

Aydın Büyükşehir Belediyesi'yle Kuşadası Belediyesi'nin ortak çalışması olan Ada Camping, verilen kaliteli hizmetiyle ve temizliğiyle kampseverlerin yeni adresi oldu
Haber Tarihi: Friday, June 25, 2021

Aydin Büyüksehir Belediyesi ile Kusadasi Belediyesi'nin ortak çalismasiyla misafirlerini agirlamaya baslayan ve açilisi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu tarafindan yapilan Sevgi Plaji Ada Camping, Kusadasi'na turizmde yepyeni bir yüz oldu. Ada Camping'de agirlanan misafirler kendi karavanlarinda ve çadirlarinda kalabilirken, isteyenler de konforlu "glamping" (modern kampçilik anlayisi) veya kamp alanindaki kurulu çadirlarda uygun fiyatlarla kalabiliyor. Kamp alaninin, kumsalin ve Mavi Bayrakli denizin keyfini süren kampseverler, alanda çocuklariyla birlikte eglenceli zaman geçirdiklerini ve özellikle alanin temizliginden çok memnun kaldiklarini söyledi.

'Güzel bir kamp ortami var'

Uzun yillardir ilk kez bir çadir kampinda kalan Elif Kakiz "Buraya iki gün kalmak için gelmistim, fakat kalmaya devam ettik. Güzel bir kamp ortami var. Pandemi sürecinde çok büyük zorluklar yasadik. Çocuklarin dogaya ve denize kavusmasi gerekiyor. Geleli bes gün oldu, fakat bir hafta daha kalmayi planliyorum ve daha konforlu oldugu için bu bir hafta boyunca glamping'de kalacagiz. Buranin denizi de çok temiz, oglum denizden çikmiyor, güvenle denize giriyor. Genelde kamplarda sorun olan tuvaletler burada tertemiz" ifadelerini kullandi.

'Izmir'e yakinligindan dolayi tercih ettik'

Kampa arkadaslariyla birlikte gelen ve verilen hizmetten çok memnun kaldigini söyleyen Semra Hanim "Izmir'de yasiyoruz bize oldukça yakin. Ilk kez duyduk, merak ettik. Arkadaslarimizla karar verip geldik. Bu ilkti, o kadar memnun kaldik ki son olmayacak. Temiz; denizi, kumsali çok güzel. Çadirlar çok güzel ve konforlu, otel konforu gibi; lavabolar tertemiz. Çocuklar için güvenli, oyun alanlari güzel, çok memnun kaldik. Gelirken bu kadarini beklemiyordum. Çevre temizligi, marketi, yiyecek alanlari... Her sey düsünülmüs" seklinde konustu.

Belediyelerin vatandaslara buna benzer hizmetler vermesinin yerinde olacagini söyleyen Semra Hanim "Ilk kez belediyelere ait bir yerde kaldim. Bu güzelligi görünce daha da çogalmasi gerektigini düsünüyorum. Belediyelerin de böyle bir imkâni sunmasi çok güzel. Bu çalismalarindan dolayi belediye baskanlarimiz Özlem Çerçioglu'na ve Ömer Günel'e çok tesekkür ediyorum" dedi.

'Alan gayet bakimli ve tertemiz'

Karavanlariyla yolculuk yapan ve kamp alaninda kendi karavanlarinda ailesiyle birlikte kalan Ülkü Pinarbasi, uzun zamandir yolda olduklarini belirtti. Kamp alanina biriken çamasirlarini yikamak ve ihtiyaçlarini gidermek için geldiklerini ifade eden Pinarbasi, "Burayi çok begendim, çok düzenli ve çok temiz. Genellikle kamp alanlari bakimsiz olur ve çöp bir sorundur, burada ise gayet bakimli ve hiç bir yerde çöp yok. Denize yakin olmasi da özellikle çocuklarimiz için çok güzel. Yaklasik 25 gündür yoldayiz, ilk defa bu kadar sicak bir denize denk geldik" seklinde konustu.

Alanda misafirlere Aydin Büyüksehir Belediyesi istiraki Halk Ege Et, Kusadasi Belediyesi istiraki Adamarket ve bakkalla da hizmet veriliyor. Alanda bir kampçinin ihtiyaç duyacagi bulasik yikama alani ve çamasir yikama hizmeti gibi birçok hizmet de veriliyor, aksamlari ise yakilan kamp atesinde sohbet kampseverleri bekliyor.

Baskan Çerçioglu: Turizme yatirimlarimiz devam edecek

Aydin'da alternatif turizm rotalarina yatirim yapacaklarinin altini çizen Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, nezih bir ortamda deniz kenarinda kamp yapmak isteyen herkesi Ada Caping'e beklediklerini ifade etti. Baskan Çerçioglu "Ada Camping'e gelen misafirlerimizin yasadiklari mutluluk ve memnuniyet bizleri çok sevindirdi. Aydin'da turizmi çesitlendirmek için yeni turizm rotalari olusturmaya, turizme yatirim yapmaya devam edecegiz. Ada Camping'in de bulundugu kilometrelerce uzunluktaki, Mavi Bayrakli Sevgi Plaji zaten basli basina bir cazibe merkezi. Bunun yani sira kilometrelerce uzunluktaki yürüyüs ve bisiklet yolu da misafirlerimizin keyifle kullandiklari alanlardan. Kamp hayatini seven herkesi Ada Caping'e bekliyoruz" seklinde konustu.