444 40 09
« Geri Dön

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YÜZER ÇÖP KOVASI ÜRETTİ

Aydın Büyükşehir Belediyesi, doğada kirliliğin önüne geçmek için yenilikçi bir çalışmaya imza atarak deniz yüzeyindeki kirliliği engellemek için yüzer çöp kovası geliştirdi.
Haber Tarihi: Wednesday, June 23, 2021

Dogada insan eliyle olusan kirlilik, yasam kalitesini düsürerek ve geri dönüsü mümkün olmayan zararlar dogurabiliyor. Dogada kirliligin önüne geçmek için sosyal projeler gelistirerek, farkindalik olusturmaya çalisan Aydin Büyüksehir Belediyesi, deniz üstündeki kirliligi önlemek için yenilikçi bir çözüm üreterek yüzer çöp kovasi gelistirdi.

Sahil seridinde yer alan liman benzeri yerlerdeki durgun sularda faydali olan yüzer çöp kovasi; su yüzeyinde yer alan çöpleri, vakum sistemi ile kendine çekerek su üstünde olusabilecek kirlilige son veriyor. Çevre dostu da olan yüzer çöp kovasi, geri dönüstürebilir malzemelerden imal edildi.

Testleri Mavisehir Halk Marinasi’nda yapilan ve ilk olarak Kusadasi Güvercinada kiyisinda yer alan gezi teknelerinin demir attigi limanda kullanilmaya baslanan yüzer çöp kovasi, denizcilerin begenisini topladi.

“Kendi imkanlarimiz ile ürettik.”

Denizcilik Dairesi Baskani Baris Tarim üretken belediyecilik anlayisi ile projeler gelistirmeyi sürdürdüklerini ve “Piril Piril Aydin” hedefiyle deniz yüzeyindeki çöpleri toplayacak 60 litre kapasiteli yüzer çöp kovasi gelistirdiklerini belirterek, “Deniz üstündeki yüzer atiklari toplamak için yüzer çöp kovasi yaptik. Güvercinada bölgesinin kara yapisi kayalik oldugu yüzer duba üstüne yerlestirdik. Diger bölgelerde karaya monte edecegiz. Kendi imkanlarimiz ile ürettik. Mekanizma kismini yine atik malzemelerden yaptik. Dubanin üstüne çiçek yerlestirerek algiyi bu yöne çekmeye çalistik. Her zaman oldugu gibi Aydin Büyüksehir Belediye Baskanimiz Özlem Çerçioglu’nun çok büyük destekleri var. Destekleri ile bu projeleri gerçeklestiriyoruz.” dedi.