444 40 09
« Geri Dön

ASKİ’DEN MURSALLI'NIN ALTYAPISINA 15 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ) Germencik'in Mursallı Mahallesi'nde içme suyu altyapısını tamamen yenileyip kanalizasyon şebekesi çalışması yapacak.
Haber Tarihi: Friday, May 21, 2021

Aydin Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügü (ASKI) Germencik'in Mursalli Mahallesi'nde içme suyu altyapisini tamamen yenileyip kanalizasyon sebekesi çalismasi yapacak. Toplamda 15 milyon liralik yatirim yapilacak olan mahallede böylelikle yaklasik 70 yil önce yapilan içme suyu altyapisi da tamamen yenilenmis olacak. Aydin Büyüksehir Belediye Baskanvekili Baris Altintas, uzun ömürlü yatirimin mahallenin gelecek 80-90 yili için yapildigini söyledi.

Germencik'in Mursalli Mahallesi'nde altyapi yatiriminin sevinci yasaniyor. ASKI tarafindan baslatilan çalismayla mahallenin içme suyu hatti tamamen yenilenecek ve mahallede kanalizasyon çalismasi yapilacak. Mahallede toplam 11 bin 500 metre içme suyu, 10 bin 800 metre de kanalizasyon çalismasi yapilacak. Içme suyu terfi merkezinin de insa edilecegi mahallede ayrica 400 metreküplük yeni bir içme suyu deposu da yapilacak. Böylelikle mahallede yaklasik 70 yil önce yapilan içme suyu hatti uzun ömürlü HDPE polietilen borular ile yenilenmis olacak.

Ayrica kanalizasyon sebekesinin de yapilacagi mahalle modern altyapiya da kavusmus olacak.

Baskanvekili Altintas: Aydinimiz için çalisiyoruz

ASKI'nin Aydin'in her mahallesini modern altyapiya kavusturmak için geceli-gündüzlü çalistigini ifade eden Baskanvekili Altintas, "Mursalli Mahallemize de yaklasik bir yillik bir çalismayla modern altyapiyi getirecegiz. Yapilacak bu uzun ömürlü yatirim mahallemizin 80-90 yili için yapiliyor. Aydinimiz için çalismaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandi.