444 40 09
« Geri Dön

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU: BAĞIMSIZLIĞIN BAYRAMI KUTLU OLSUN

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Haber Tarihi: Tuesday, May 18, 2021

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, 19 Mayis Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami nedeniyle bir mesaj yayimladi. Baskan Çerçioglu mesajinda sunlari ifade etti:

Bugün hep birlikte aydin, özgür, demokratik ve bagimsiz Türkiye'nin ilk adiminin atildigi Samsun'dan baslayan yürüyüsün 102. yildönümünü kutluyoruz. Halkimizin özgür ve bagimsiz yasama iradesinin simgesi olan o ilk adimi her gün katlanarak artan inançla içimizde tasiyoruz.

Bundan 102 yil önce vatanin çaresizligine yapilan itiraz, Türk milletinin umutlarini yesertti ve ardindan verilen kurtulus mücadelesi bizi bugünlere getirdi.

Özgürlük ve bagimsizliktan vazgeçmeyen milletimizin bu mücadelesi tarihe geçti ve 19 Mayis tarihi halkimizin özgür ve bagimsiz yasama iradesinin simgesi haline geldi.

Milletimizin, özellikle de bu bayramin sahibi gençlerimizin 19 Mayis Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’ni kutluyoruz; bagimsizligin bayrami kutlu olsun. Basta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaslarini ve kahraman sehitlerimizi rahmetle aniyor, gazilerimize saygi ve sükranlarimizi sunuyoruz.