444 40 09
« Geri Dön

AYDIN BÜYÜKŞEHİR TARIMSAL SULAMA HATLARINI YENİLİYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi üreticilerin daha ürün elde etmesi ve kuraklıkla mücadele için tarımsal sulama hat yapımlarının sürdürüyor. Büyükşehir ekipleri Yukarıkayacık Mahallesi’nin sulama hatlarını yenileyerek yaza hazır hale getirdi.
Haber Tarihi: Sunday, May 16, 2021

Aydin’in pek çok noktasinda altyapi çalismalar yapan Aydin Büyüksehir Belediyesi, kentin ihtiyaçlari ve vatandaslarin talepleri dogrultusunda yatirimlarini sürdürüyor.

Iklim sartlari ve yagis rejimini yakindan takip eden Aydin ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügü (ASKI) yagis miktarinda bu yil azalma yasanmasindan dolayi ek tedbirler alarak üreticilerin magdur olmasini engellemeyi amaçliyor. Tarimsal üretimin artmasini saglamak için birçok destekte bulunan Büyüksehir Belediyesi, iklim degisikliginin olumsuz etkileri nedeniyle tarimsal alan ve su kaynaklarini koruma, etkin yönetim ile zararlarin azaltilmasi çalismalari yürütüyor.

Bu kapsamda tarimsal sulama faaliyetlerini hizlandiran Büyüksehir Belediyesi, Efeler’in Yukarikayacik Mahallesi’nde tarimsal sulama sebekesini ASKI ekiplerinin çalismasiyla yeniledi ve kisa süre hizli bir çalisma ile hatti hizmete açti.

Muhtar Özcan’dan Baskan Çerçioglu’na tesekkür

Yapilan çalismayla agaçlar kuruma tehlikesinden kurtulurken, üretimin sürdürülebilirligini de saglandigi alanda çalismayla ilgili bilgi veren Yukarikayacik Mahalle Muhtari Ersöz Özcan, “Bizlere maddi ve manevi katkisi oldu. Mahsul agaçlarimiz da kuruyordu. Su anda Yukarikayacik’in fasülyesi ve kirazi meshur oldugu gibi, bu suyla o ürünleri suluyoruz. Özlem Baskan basta olmak üzere tüm ekipleri, kiraz yemek üzere davet ediyoruz. Her zaman misafirimiz olsunlar. Allah razi olsun.” dedi.