444 40 09
« Geri Dön

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ATATÜRK BULVARI’NI YENİLİYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası Atatürk Bulvarı’nın yağmur suyu hattını ömürlük bir yatırımla yeniliyor. Başkan Çerçioğlu, “Kış aylarından bu yana yoğun olarak sürdürdüğümüz yol yenileme çalışmaları ile birlikte Kuşadası’nın yolları yaza hazır hale geliyor.” dedi.
Haber Tarihi: Friday, May 14, 2021

Aydin Büyüksehir Belediyesi, kent içi trafik akisini hizlandirmak, vatandaslara konforlu ve güvenli bir yolculuk yasatmak için yol yapim ve yenileme çalismalarini sürdürüyor.

Birçok ilçede es zamanli yürütülen çalismalar sürerken, Kusadasi’nin Atatürk Bulvari’nda da hummali bir çalisma yapiliyor. Kusadasi içerisinde tek yön uygulamasina geçilmesiyle birlikte Büyüksehir Belediyesi sorumlulugundaki yollarda yenileme çalismalari basladi. Tek yön uygulamasiyla birlikte atil duruma gelen refüjleri kaldiran Fen Isleri Dairesi’ne bagli ekipler, bir yandan da yollarin altyapisini yeniliyor.

Bu kapsamda Atatürk Bulvari’nda yagmur suyu hatti çalismasi baslatan Büyüksehir Belediyesi, 600 ve 800’lük koruge borular ile bulvarin yagmur suyu hattina ömürlük bir yatirim gerçeklestiriyor. Atatürk Bulvari’nin yagmur suyu hattini yenilenirken, yol üzerine de genis izgaralar yapiliyor. Asiri yagislarda yasanabilecek su baskinlarina kesin çözüm sunan bu çalisma ile turizmin gözdesi olan Kusadasi’nin en islek bulvari sorunsuz bir altyapiya sahip olacak. Altyapi çalismalarinin sona ermesinin ardindan asfalt kaplama çalismalarina baslayacak olan Fen Isleri ekipleri, yolu ilgili kismini bastan sona yenilemis olacak.

“Kusadasi’nin yollari yaza hazir hale geliyor.”

Kent genelinde sürdürülen çalismalarin tam kapanma döneminde hizla sürdügünü belirten Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, “Tam kapanma dönemini firsata çevirmek için birçok noktada ayni anda çalismalarimizi sürdürüyoruz. Trafik akisinin yavaslamasi, yol yapim süreçlerinin de çok daha hizli ilerlememizi sagliyor. Bu çalismayla birlikte Atatürk Bulvari’nin da alt ve üst yapisini yenilemis olacagiz. Kis aylarindan bu yana yogun olarak sürdürdügümüz yol yenileme çalismalari ile birlikte Kusadasi’nin yollari yaza hazir hale geliyor.” dedi.