444 40 09
« Geri Dön

BEREKET MAHALLESİ ASKİ’NİN ÇALIŞMASIYLA BEREKETLENDİ

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Çine’nin Bereket Mahallesi’nde yaptığı çalışma ile dere suyu gölete ulaştırılarak su daha verimli olacak şekilde kullanılacak.
Haber Tarihi: Wednesday, April 28, 2021

Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin Çine’nin Bereket Mahallesi’nde yaptigi çalisma ile dere suyu gölete ulastirilarak su daha verimli olacak sekilde kullanilacak. Bereket Mahallesi Muhtari Erol Yasar, “Su eskiden bosa akiyordu, simdi gölete akiyor.Çok sevinçli ve mutluyuz.” dedi.

Kirsal kalkinmanin güçlü bir sekilde genislemesi ve üreticilerin imkânlarinin artmasi için projeler üreten Aydin Büyüksehir Belediyesi (ABB) gübre, yem, koyun ve satin alma desteginin yani sira mevcut imkanlarin dogru kullanilmasi noktasinda da teknik çalismalar gerçeklestiriyor.

“Susuzluk bizi yönetmeden biz suyu yönetelim”

Küresel isinmanin bir göstergesi olarak düzensiz araliklarla az sayida yagan yagmurlar nedeniyle suyun daha etkin ve dogru kullanimi kritik hale geldi. Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’nun Kentlerde Sürdürülebilir Su Politikalari Zirvesi’nde tüm katilimcilara yaptigi “Susuzluk bizi yönetmeden biz suyu yönetelim” çagrisi ve talimatiyla hareket Aydin Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügü Genel Müdürlügü (ASKI)ekipleri, suyun daha verimli kullanimi için çalismalar gerçeklestiriyor.

Bu kapsamda Çine’nin Bereket Mahallesi’nde de kisa sürede hayata geçirilen çalismayla 900 metre hdpe cinsi boru ile yapilan derivasyon kanali ile deredeki su gölete aktarildi ve su artik bereket için akiyor.

Zeytin agaçlarinin ve hayvanlarin su ihtiyaci karsilanacak

Engebeli arazide yapilan zorlu bir çalisma neticesinde, bölgede bulunan yapay gölete ulastirilan su ile hem üreticilerin temel geçim kaynagi olan hayvanlarin yüksek su tüketimi sorunsuz bir sekilde karsilanmis olacak, hem de binlerce zeytin agacinin düzenli sulanmasi yapilmis olunacak. Böylelikle hayvanlar sayisinda düsüs yasanmadan ve verim azalmadan üretim güçlü bir sekilde devam edecek.

“Su eskiden bosa akiyordu, simdi gölete akiyor.” 

Bereket Mahallesi Muhtari Erol Yasar çalismayla ilgili olarak “Göletimiz geçen yil dolmadi, biz de ASKi’ye müracaat ettik. Bu su eskiden bosa akiyordu, simdi gölete akiyor. ASKI çalismayi yapti ve bir kilometre uzaktan suyu getirdi. Artik suyumuz geldi ve yüzümüz güldü. 200 hane bu suya bakiyor. Su olmazsa bizim mahalle biter, buralarin geçim kaynagi hayvan yetistiriciligi ve sebze üretimi. Bu suyu öncelikle hayvanlar için kullanacagiz ve yeterli oldugunu düsünürsek tarimda da kullanacagiz.” dedi.

Mahalleliler Özlem Baskana tesekkür etti

Bosa akan suyun artik göleti dolduracak olmasindan dolayi memnuniyetini dile getiren Muhtar Erol Yasar, “Çok sevinçli ve mutluyuz. Mahalle sakinleri çok mutlu, herkes buraya bakmaya geldi. Herkes ASKI veÖzlem Baskanatesekkür etti. Bereket Mahallesi ASKI’nin çalismasiyla daha da bereketlendi.” seklinde konustu.