« Geri Dön

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNİN NİSAN AYI 13.04.2021 TARİHLİ I. BİRLEŞİM MECLİS KARAR ÖZETLERİ

Duyuru Tarihi: Monday, April 26, 2021

AYDIN BÜYÜKSEHIR BELEDIYE MECLISININ NISAN AYI 13.04.2021

TARIHLI I. BIRLESIM MECLIS KARAR ÖZETLERI

Karar No:109

Karar: Aydin Büyüksehir Belediye Meclisinin 11.03.2021 tarihli Mart Ayi Meclis Toplantisinin II. Birlesimine ait zabit özetinin okunan haliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

Karar No:110

Karar: 5393 sayili Belediye Kanununun 19. Maddesi ve Belediye Meclisi Çalisma Yönetmeliginin 5. Maddesi uyarinca yapilan gizli oylama sonucunda kullanilan 76 oydan 45 oy alan Evrim KARAKOZ Meclis I. Baskan Vekili ve 76 oydan 45 oy alan Cihan DEMIREL’ in Meclis II. Baskan Vekili olarak yapilacak ilk mahalli idareler seçimlerine kadar görev yapmak üzere seçilmelerine toplantiya katilan üyelerin oyçoklugu ile karar verildi.

Karar No:111

Karar: 5393 sayili Belediye Kanununun 19. Maddesi ve Belediye Meclisi Çalisma Yönetmeliginin 5. Maddesi uyarinca yapilan gizli oylama sonucunda kullanilan 76 oydan 62 oy alan Ayse ÖZDEMIR, 62 oy alan Hatice KURBAN, 61 oy alan Yasemin GÜRSOY,  62 oy alan Fatma TABAK ve 60 oy alan Semra YÜCEL’ in yapilacak ilk mahalli idareler seçimlerine kadar Katip Üye olarak görev yapmak üzere seçilmelerine toplantiya katilan üyelerin oyçokluguyla karar verildi.

Karar No:112

Karar: 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanununun 16. Maddesi ve Belediye Meclisi Çalisma Yönetmeliginin 20. Maddesi uyarinca yapilan gizli oylama sonucunda kullanilan 76 oydan, 72 oy alan Adnan BOSNALI, 72 oy alan Fatma TABAK,  70 oy alan Mevlüt SAHINCI, 69 oy alan Kivanç ISBILEN,  76 oy alan Sevki CAN’ in 1 yil (bir) süre ile Encümen Üyeligine seçilmelerine toplantiya katilan üyelerin oyçokluguyla  karar verildi.

Karar No:113

Karar: 5216 sayili Belediye Kanununun 15. Maddesi ve Belediye Meclisi Çalisma Yönetmeliginin 21. Maddesi uyarinca; Plan ve Bütçe Komisyonu, Imar ve Bayindirlik Komisyonu, Çevre ve Saglik Komisyonu, Egitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu, Ulasim Komisyonu, Hukuk Komisyonu, Esnaf, Meslek Odalari ve Sivil Toplum Örgütleri Komisyonu, Tarim ve Jeotermal Komisyonu, Kadin Çocuk Aile ve Engelliler Komisyonu, Turizm Komisyonu, Kültür Varliklari ve Kent Tarihi Komisyonu ve Su Kaynaklarinin Korunmasi ve Yönetimi Komisyonlarinin kurulmasina, kurulacak olan komisyonlarin 7 kisiden tesekkül etmesine, açik oyla yapilan seçimler sonucunda asagida isimleri yazili üyelerin 1(bir) yil süre ile mezkur komisyonlara seçilmelerine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

IHTISAS KOMISYONLARI

Hilmi DÖNMEZ

Mehmet OSAN

Karar No:114

Karar: 5018 Sayili Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 41 inci maddesi ve Kamu Idarelerince Hazirlanacak Faaliyet Raporlari Hakkinda Yönetmelik hükümleri geregince hazirlanan Aydin Büyüksehir Belediyesi 2020 Mali Yili Idare Faaliyet Raporunun kabulüne toplantiya katilan üyelerin oyçokluguyla karar verildi.

Karar No:115

Karar: Nazilli Ilçesi, Sümer Mahallesi tapunun 1993 ada 2 parselinde bulunan Sehit Akin KURTOGLU Açik Dügün Salonu ve içerisindeki Olimpik yüzme havuzunun, Nazilli Belediyesi Mehterhanesi olarak kullanilan binanin, Trafik Egitim Pisti ve binasinin, Sehit Kazim GÜLDALI Açik Dügün Salonu ve Deponun ve 151,00 m² bina oturma alanli Model evin, 5393 sayili Belediye Kanununun 75.maddesinin (d) bendi uyarinca bedelsiz olarak 1 (bir) yil süreyle Nazilli Belediye Baskanligina tahsis edilmesine ve bu kapsamda protokol düzenlenmesine, düzenlenecek protokolün imzalanmasi için Büyüksehir Belediye Baskanina yetki verilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.