444 40 09
« Geri Dön

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN KEREVİZ VE HAVUÇ ÜRETİCİSİNE DESTEK

Geçen haftalarda patates ve soğan üreticilerinden satın alınan ürünleri ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştıran Aydın Büyükşehir Belediyesi, bu kez de kereviz ve havuç üreticine destek oldu
Haber Tarihi: Thursday, April 22, 2021

Geçen haftalarda patates ve sogan üreticilerinden satin alinan ürünleri ihtiyaç sahibi vatandaslara ulastiran Aydin Büyüksehir Belediyesi, bu kez de kereviz ve havuç üreticine destek oldu. Üreticilerden satin alinan tonlarca kereviz ve havuç, Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi tarafindan belirlenen ihtiyaç sahibi vatandaslara dagitiliyor. Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Aydin'da sosyal belediyeciligi her yönüyle uyguladiklarini söyledi.

Pandemi süreciyle birlikte zor durumda kalan üreticilere destek olmak, ihtiyaç sahibi vatandaslarin da sofralarina yemek koymalarini saglamak için sosyal belediyecilik politikalarina devam eden Aydin Büyüksehir Belediyesi, bu kez kereviz ve havuç üreticisine arka çikti. Üreticiden satin alinan kereviz ve havuçlar Aydin genelinde ihtiyaç sahibi vatandaslara ulastiriliyor.

Baskan Çerçioglu: Üreticiler de dar gelirli aileler de zor durumda

Sosyal belediyecilik vurgusu yapan Baskan Çerçioglu, her firsatta Aydinli üreticiyi desteklemeye devam edeceklerinin altini çizerek "Pandemi sürecinde hayat sartlari üreticilerimiz için de vatandaslarimiz için de zorluklar barindiriyor. Üreticilerimiz ürünlerini zorlukla satabilirken özellikle dar gelirli aileler de büyük bir geçim sikintisinin içerisinde. Bu süreci dayanismayla atlatacagiz. Bize düsen görevi yerine getirerek üreticilerimizle dar gelirli ailelerimiz arasinda köprü oluyoruz. Aydin Büyüksehir Belediyesi Aydinli üreticilerimizin satmakta zorlandigi ya da tarlada kalan ürünlerinin her zaman alicisidir. Sosyal belediyecilik anlayisimizla hem üreticimizin hem de dar gelirli ailelerimizin yanindayiz" ifadelerini kullandi.

Kereviz ve havuç üreticileri ise giderek zorlasan hayat sartlarindan dolayi ürünlerini satmakta zorlandiklarini söylerken uygulamadan duyduklari memnuniyeti belirtti.

Aydin Büyüksehir Belediyesi uzun yillardir yerli üreticiyi desteklemeyi sürdürüyor. Geçen ay patates ve sogan üreticisine destek verilirken önceki yillarda da portakal, nar, erik, çilek, mandalina ve bamya üreticilerinin tarlalarinda kalan ürünleri satin alindi ve vatandaslara dagitildi.