444 40 09
« Geri Dön

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU: ÇOCUKLARA ÖZGÜRLÜK VE BAĞIMSIZLIK ARMAĞAN EDİLMİŞTİR

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bir mesaj yayımladı.
Haber Tarihi: Thursday, April 22, 2021

Baskan Çerçioglu mesajinda sunlari ifade etti:

84 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandasinin ortak çatisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, 101. yil önce “Egemenlik Kayitsiz Sartsiz Milletindir” düsüncesi ile kuruldu.

Özgürlügümüzü düsman isgalinden kurtaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari, yüce meclisi kurarak bagimsizlik mesalesini en yüksege tasimistir. “Özgürlük benim karakterimdir” diyen Ulu Önder Atatürk, tüm yurttaslarin özgürlügünü TBMM ile güvence altina almistir.

Savas meydanlarinda cephe cephe kazanilan; esit, adil ve demokratik bir ülkede yasayan özgür bireyler ve yurttaslar olmamizi saglayan bu zafer, TBMM’nin kurulusu ile tarihin altin sayfalarina izi silinmeyecek bir damgayla islenmistir.

Demokrasi, özgürlük ve bagimsizlik ugrunda verilen bu mücadele, gelecegimize yani çocuklara armagan edilmistir. Dünya üzerinde hiçbir devlet çocuklarina böylesine anlamli bir armagan verememistir.

Zaferle dolu sanli tarihimizi, demokrasi ile taçlandiran, iki dönem üyesi olma onuruna eristigim yüce meclisimizin 101. kurulus yil dönümünü en içten duygularimla kutluyorum.

Gelecegimiz ve umudumuz olan çocuklarimizin bu anlamli bayraminin, her ne kadar pandemi kosullari içinde olsak bile, nese ve cosku içinde geçmesini temenni ediyorum.

Tam bagimsiz, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti kurarak çaginin en unutulmaz lideri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaslarini sükran, minnet ve saygiyla aniyorum.