444 40 09
« Geri Dön

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE TEST KİTABI DESTEĞİ

Aydın Büyükşehir Belediyesi, TYT ve AYT sınavlarına girecek öğrencilere deneme sınavları içeren kitap desteğinde bulunacak. Toplam 22 bin kitap öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılacak.
Haber Tarihi: Wednesday, April 21, 2021

Pandemi nedeniyle okul siralarindan uzak kalan milyonlarca ögrenci, uzaktan egitim ile okul hayatlarina devam ediyor. Dersler uzaktan olsa da sinavlar yaklasiyor ve ögrencilerin heyecani yükseliyor.

Bu dönemde ögrencilere destek olmak ve farkli kaynaklar araciligiyla kendilerini test etmelerine yardimci olmak için harekete geçen Aydin Büyüksehir Belediyesi, 12. sinif ve mezun gruplarinda yer alan ögrenciler için test kitaplari hazirladi.

22 bin kitap ögrencilerle bulusacak

Ögrenci dostu kent Aydin parolasiyla projeler üreten Büyüksehir Belediyesi, 11 bin Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve 11 bin Alan Yeterlilik Testi (AYT) sinavlari için toplam 22 bin test kitabini ögrencilere ücretsiz olarak dagitacak.

Tek sart sinav basvuru belgesi

Aydin her ilçesinde dagitimi yapilacak olan 6’li deneme sinavlarini içeren Genç Efe kitaplari, 16 ilçedeki ASKI merkezlerinde ve Efeler’de ise Vali Yazicioglu Kültür Merkezi, Yüksel Yalova Kültür Merkezi ve Aydin Büyüksehir Belediyesi Gençlik Kültür Merkezi’nde ögrencilere teslim edilecek. Kitap almak isteyen ögrencilerin yanlarinda sadece sinav basvuru belgesi olmasi yeterli olacak.

Baskan Çerçioglu: Kitaplar bizden basari gençlerden

Önümüzdeki hafta içerisinde dagitimina baslanacak olan kitaplar ile ögrencilere destek olacaklarini belirten Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, “Ögrenci arkadaslarimiz ile gençlik merkezlerinde bir arada olmayi çok özledik. Pandemi buna engel oldu ama sinav süreçlerinde yine yanlarinda olmak için deneme sinavi kitaplari hazirladik. Bu kitaplarin faydali olacagina inaniyorum. Kitaplar bizden basari gençlerden gelecek.” dedi.