444 40 09
« Geri Dön

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN EFELER’E DEV YATIRIMLAR

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Efeler’ bugüne kadar 421 Milyon TL yatırım yaparak ilçenin baştan sona yeniden yapılanmasını sağladı. Başkan Özlem Çerçioğlu “Tekstil Park’ta binalar değil çocukların neşeli sesleri yükselecek.” dedi.
Haber Tarihi: Friday, April 16, 2021

Aydin’in en yüksek nüfusa sahip ilçesi olan Efeler’de Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin yatirimlari ile vatandaslarin yasam kalitesi üst seviyeye çikarildi.

Insan odakli olarak projeler üreten Büyüksehir Belediyesi, alt ve üstyapi çalismalarinin yani sira kültür, egitim ve spor alanlarina da büyük yatirimlar yapiyor. Efeler’e bugüne kadar 421 Milyon TL yatirim yapan Büyüksehir, kentin merkezini adeta bastan insa etti.

Otizm Destek Merkezi açildi

Türkiye'de otizm çalismalarinin en köklü kurumu olan Tohum Otizm Vakfi ile isbirligi yapan Büyüksehir Belediyesi, 0-12 yas araligindaki çocuklarin egitim alacagi Otizm Destek Merkezi’nin açilisini yapti. 6 bireysel egitim sinifi, 1 spor salonu ve 1 duyu terapi odasi yer alan Destek Merkezi’nde 2 özel egitim ögretmeni, 2 spor ögretmeni, 2 psikolog, 1 dil ve konusma terapisti ile 1 ergoterapist görev yapiyor.

Tohum Otizm Vakfi egitimcileriyle planlanan egitim programiyla; uzman egitmenler esliginde otizmli çocuklarin bilissel, sosyal, duyusal, fiziksel gelisimleri ve etkilesim temelli hareket etkinlikleri bireysel özel egitimler ile desteklenecek.

Efeler’in yollari konforlu ve güvenli

Büyüksehir Belediyesi Fen Isleri Daire Baskanligi ekiplerince Efeler’in yollari daha konforlu ve güvenli hale getirildi. ASTIM bölgesindeki trafik akisini hizlandirmak ve rahatlatmak için 15 Temmuz Demokrasi Kavsagi yapilarak vatandaslarin hizmetine sunuldu.

Kavsak çalismasi kapsaminda mevcut yollar genisletildi ve tünel, alt geçit ve yan yollarla desteklendi. Büyük Menderes üzerinde, aksamlari bir gerdanlik gibi parildayan Yörük Ali Efe Köprüsü de vatandaslarin hizmetine sunuldu.

Toplam 319 km yol çalismasi yapan Büyüksehir, özellikle trafik akisinin yogun oldugu caddelerdeki yipranan yollari yeniledi. Sicak asfalt çalismasi kapsaminda son olarak Dogu ve Bati Gazi ile Hükümet Bulvari yollari sil bastan yenilendi ve kaldirimlar genisleterek yol güvenligi üst düzeye çikartildi.

Efeler’in altyapi yenileniyor

Kentin altyapisina dev yatirimlar yapan Büyüksehir Belediyesi, 197 km içme suyu hat çalismasi ve 103 km yagmur suyu hat çalismasiyla toplamda 300 km hat çalismasi yapti. Sicak asfalt çalismasiyla yenilenen yollarda öncelikle olarak ASKI’nin alt yapi çalismalari ile olasi yogun yagislarda yasanabilecek su baskinlarinin önüne net bir sekilde geçilmis oldu.

ASTIS’e 12 milyonluk dev yatirim

Aydin Su ve Kanalizasyon Idaresi (ASKI) tarafindan Aydin Sanayi Ticaret Ihtisas Sitesi'nde (ASTIS) yagmur suyu hatti çalismalari bitirildi. Bölgede üst yapi çalismalarina baslanirken yagmur suyu hatti için toplam 12 milyon liralik yatirim yapildi. Bölgede siddetli yagislarda yasanabilecek sikintilarin önüne geçildi.

Aydin Tekstil Yasam Alani

Aydin Tekstil Yasam Alani için esine az rastlanacak büyük bir duyarlilik gösteren Baskan Özlem Çerçioglu, sehrin göbeginde yer alan bu yesil alanin ranta kurban girmemesi için mücadele etti ve 100 milyon TL’ye kamulastirildi.

Yapilan halkoylamasinda Aydin halkinin neredeyse tamami tarafindan yesil alan olarak kalmasini istedigi 177 dönümlük Aydin Tekstil Yasam Alani, yenilenen yüzüyle çok yakinda halkin hizmetine girmeye hazirlaniyor.

Atatürk Spor Kompleksi

Vatandaslarin modern tesislerde ve saglikli kosullarda spor yapabilmesi için çalismalar yapan Büyüksehir, Efeler’e Atatürk Spor Kompleksi’ni kazandirdi. Spor Kompleksi'nin içerisinde olimpik yüzme havuzu, kapali yari olimpik yüzme havuzu, tenis kortlari, 2 adet tenis antrenman kortu, kafeterya fuaye alanlari, spor salonlari ile restoran bulunuyor.

Mimar Sinan Parki’nin projesi hazirlandi

Büyüksehir Belediyesi tarafindan Atatürk Kent Meydan’inda kurulan demokrasi çadirindan çikan sonuca göre projesi hazirlanan Mimar Sinan Parki projesinde; kütüphane, etkinlik alanlari, yürüyüs yolu, bisiklet yolu, spor alanlari yer aliyor. Böylelikle Aydin 31 dönümlük çok fonksiyonlu bir yesil alan daha kazanmis olacak.

Girne Mahallesi Kresi yakinda açilacak

Büyüksehir Belediyesi’nin egitime verdigi destek sürüyor. Otizm Destek Merkezi’nin kapilarini açildi ve sirada Girne Mahallesi Kresi var. Okul öncesi egitimin çocuklarda sosyallesme, yardimlasma, takim çalismasi, yaraticiklarini arttirma ve özgüven saglamak gibi artilarinin yani sira çalisan aileler içinde çocuklarini emanet edebilecekleri güvenli bir yer olarak ön plana çikiyor.

Dezenfekte istasyonu kuruldu, milyonlarca maske dagitildi

Pandemi ile mücadele kapsaminda virüsün ülkemizde ortaya çiktigi ilk günden bu yana mücadele eden Büyüksehir, Efeler ilçesinde de düzenli olarak dezenfeksiyon çalismalari yapiyor. Aydin Sehirlerarasi Otobüs Terminali’nin dezenfekte edilmesiyle baslanan süreç tüm kente yayildi. Duraklar, isletmeler, kamu binalari ve araçlar dezenfekte edildi. Süreç içerisinde halkin maskeye en çok ihtiyaç duydugu zamanda Büyüksehir’in kendi üreterek halka ulastirdigi milyonlarca maskenin dagitimi ile sürdü. Toplu tasima araçlari için Efeler’de de bir dezenfekte istasyonu kuran Büyüksehir, bu süreçte tüm taksi, dolmus ve otobüslere ücretsiz olarak dezenfekte hizmeti verdi ve bu hizmetini sürdürüyor.

Baskan Çerçioglu: Tekstil Park’ta binalar degil çocuklarin neseli sesleri yükselecek

Efeler’e yapilan yatirimlar hakkinda bilgi veren Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, “Efeler bizim nüfusu en kalabalik ilçemiz durumunda ve kentin ihtiyaçlari her geçen gün artiyor. Büyüksehir olarak 421 milyon TL yatirim yaptik ve yeni yatirimlar için çalismalarimiz sürdürüyor. Sadece Tekstil Park Aydinlilarin ortak degeri olarak kalsin diye 100 milyon liraya kamulastirdik. Her Aydinli Efeler’e gelince bu alan ile gurur duyacak. Tekstil Park’ta binalar degil çocuklarin neseli sesleri yükselecek. Küçük bir zümrenin degil halkin nefes aldigi bir yer olacak. Kentin kültür ve sanat hayati Tekstil Park içinde yer alan mekânlarla birlikte canlanacak. Efeler’e kreste açiyoruz, meydan da yapiyoruz ve altyapiyi daha iyi hale getiriyoruz. Büyüksehir Belediyesi olarak Efeler’de çok çalisiyoruz.” dedi.