444 40 09
« Geri Dön

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARIMSAL SULAMA YATIRIMLARINI SÜRDÜRÜYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarımsal sulama kanallarında iyileştirme çalışmalarını sürdürüyor. Karacasu’da 800 dekarlık tarım arazisi besleyen su kanalları modern hale getiriliyor.
Haber Tarihi: Wednesday, April 14, 2021

Verimli ve bereketli topraklari ile tarimsal üretimde ülkemizin önde gelen kenti olan Aydin’da tarimsal sulama aginin genislemesi ve saha saglikli kosullarda gerçeklesmesi için Aydin Büyüksehir Belediyesi (ABB) yatirimlarini sürdürüyor.

Aydin Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügü (ASKI) tarafindan kent genelinde sürdürülen içme suyu, kanalizasyon ve yagmur suyu çalismalarinin yani sira tarimsal sulamayla ilgi de projeler üretiliyor.

Karacasu Yukari Görle Kapali Sistem Sulama Tesisi çalismasiyla 800 dekarlik alani kapsayacak tesis insa ediliyor. ASKI’nin bu çalismasiyla düzenli ve temiz sulama suyuna kavusacak olan bölgede agirlikli olarak üretimi yapilan nar, zeytin ve sebzelerin veriminin artmasi planlaniyor.

Kapali kanal insa edilerek yol genislemesi de yapildi

Yipranmis ve kullanim ömrünü tamamlamis hatlari yenileyen ASKI, 1.7 km’lik eski sulama kanallarinin bakim ve onarimlari yapildi ve 200 m uzunlugundaki kanal duvari yeniden insa edildi. Mahalle içerisinden geçen su kanallari kapali hale getirilerek hem yol genislemesi saglandi hem de kanal suyu çevresel etkilerden korunmus oldu. Bu çalismayla beton kanallar 3.4 km kapali sulama sistemi haline getirildi.

Suyun daha verimli kullanilmasi için modern sulama tekniklerine geçisin bir asamasi olarak planlanan ASKI çalismasi sonrasinda, çiftçilerin damla sulama sistemine geçmesi planlaniyor. Kapali sistem sulama kanali ve damla sulama sistemi ile birlikte su randimaninin arttirilmasi hedefleniyor.

Yukari Görle Mahalle Muhtari Selçuk Alaca, yapilan çalismalardan mahalle sakinlerinin çok memnun oldugunu belirterek Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’na tesekkür etti.