444 40 09
« Geri Dön

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EJDER MEYVESİ FİDANLARINI ÇİFTÇİLERE DAĞITTI

Aydın Büyükşehir Belediyesi, ana vatanı Vietnam olan ejder meyvesini Sultanhisar'da bulunan serasında yetiştirdi ve üretimi yapılması için çiftçilere dağıttı. Başkan Özlem Çerçioğlu, “Az su tüketen ve yüksek gelir elde edilen ürünleri çiftçilerimiz ile buluşturmayı sürdüreceğiz” dedi.
Haber Tarihi: Tuesday, April 13, 2021

Yerelden kalkinma hedefiyle tarimsal üretimde çesitliligi arttirmak ve çiftçilere üretim asamasinda alternatifler sunmak için projeler üreten Aydin Büyüksehir Belediyesi, yeni bir ürünü daha çiftçi ailelere dagitti.

Anavatani Vietnam olan ejder meyvesi, Büyüksehir Belediyesi'nin Sultanhisar'da bulunan serasinda yetistirilerek çiftçilere dagitilacak seviyeye getirildi.

Büyüksehir'in ziraat mühendisleri tarafindan yapilan incelemelerde ejder meyvesinin Aydin'in iklim kosullarina göre en uygun yetisecegi yerler tespit edilerek, ilk dagitim Incirliova'nin Gerenkova ve Dereagzi mahallelerinde yapildi. Çiftçilerin üretim süreci takip edilerek alinacak verime göre ejder meyvesi fidanlarini dagitimi önümüzdeki yillarda da devam edecek.

Baskan Çerçioglu: Aydin’da yetisen ürün yelpazesini genisletmek istiyoruz.

Ejder meyvesinin zengin besin degerleri nedeniyle yogun talep gören ürün olduguna dikkat çeken Baskan Özlem Çerçioglu, “Aydin’da yetisen ürün yelpazesini genisletmek istiyoruz. Ziraat mühendislerimiz bununla ilgili çalisiyor ve deneme sahalarimizda ekonomik degeri yüksek ürünleri test ediyorlar. Ejder meyvesinin Aydin iklimine uygun oldugunu gördük ve yetismesi en uygun olan yerlere ilk fide dagitimini yaptik. Bir yilin sonunda verim alinmaya baslanacaktir. Önümüzdeki yillarda daha genis üretim sahalarinda bu ürünü görebiliriz. Az su tüketen ve yüksek gelir elde edilen ürünleri çiftçilerimiz ile bulusturmayi sürdürecegiz” dedi.

Faydalari say say bitmiyor

Narenciye ve sebze üretimine alternatif ürün olarak tercih edilen ejder meyvesinin üretimine son yillarda ülkemizde baslandi. Zengin vitamin degerleri ile dikkat çeken ejder meyvesi protein, lif ve karbonhidrat bakimindan oldukça zengin. C ve B vitaminlerini içeren bu meyve, yüksek kalsiyum miktari ile kemik gelisimine destek oluyor ve içerigindeki potasyum sayesinde göz sagligini da koruyor. Rejim yapan kisilerin de özellikle tercih ettigi ejder meyvesi, az kalori içermesi ve lifli bir yapiya sahip olmasi nedeniyle kilo vermeye de yardimci oluyor.