444 40 09
« Geri Dön

ASKİ KUŞADASI’NDA YATIRIMLARINI SÜRDÜRÜYOR

Aydın’ın 17 ilçesinin altyapısını kalıcı hizmetlerle yenileyen ASKİ, Kuşadası’nda kapsamlı altyapı çalışmalarını sürdürüyor.
Haber Tarihi: Tuesday, April 6, 2021

Hizmet odakli belediyecilik anlayisiyla altyapi yatirimlarina araliksiz devam eden Aydin Büyüksehir Belediyesi, kentin ihtiyaç duydugu her yerde yagmur suyu, içme suyu ve kanalizasyon hatti çalismalarini sürdürüyor.

Aydin Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügü’nün (ASKI) Kusadasi’na yaptigi büyük yatirimlardan biri olan 20 kilometrelik Kirazli Içme Suyu ve Isale Hatti’nin yapim çalismalari son sürat devam ediyor.

Dev proje hizla ilerliyor

Çalismalar kapsaminda dev içme suyu borularinin dösemesi sürerken dag yamaçlarinda baslayan hat mahalle aralarina kadar uzandi. 19.7 milyon TL yatirim yapilarak sürdürülen bu çalisma ile Kusadasi'nin uzun yillar içme suyu ihtiyacini karsilayacak bir altyapi olusturulmus olacak.

Kirazli Hatti kapsaminda yüksek kapasiteli bir su deposu da yapiliyor. 2 bin metreküp hacimli içme suyu deposu, mevcut olan ve yeni açilan kuyulardan elde edilecek suyun toplanmasini saglayacak ve mevcut olan merkez sebeke deposu, kadinlar denizi deposu ve Uydukent deposunu besleyecek.

Davutlar kanalizasyon hatti tamamlaniyor

ASKI’nin Kusadasi’nda diger büyük bir çalismasi da Davutlar’da sürüyor. Binlik borular kullanarak Davutlar bölgesi kanalizasyon hattinin daha genis ve uzun ömürlü olmasi için çalisma yapan ASKI ekipleri bu çalismada sona yaklasti. Terfi merkezi 3 ile Davutlar bölgesinin önemli bir kismi için kanalizasyon hatti yapilmisti. Buna ek olarak terfi merkezi 2 de tamamlaninca bölgenin tamaminin kanalizasyon hatti bitirilmis olunacak.

Baskan Çerçioglu: Köklü bir çözüm yaratmis olacagiz

Yapilan çalismalarin Kusadasi’nin altyapisi için kalici yatirimlar olduguna dikkat çeken Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, “Kirazli hatti Kusadasi’nin içme suyu ihtiyacini karsilamak için çok önemli bir yatirim oldu. Kusadasi’nin tümünü ilgilendiren ve özellikle yaz aylarinda artan nüfusun içme suyu ihtiyacina cevap verecek olan bu hat ile köklü bir çözüm yaratmis olacagiz.” dedi.