444 40 09
« Geri Dön

ASKİ EKİPLERİ DAĞ-TEPE DİNLEMEDEN SU İÇİN ÇALIŞIYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri Aydın'ın dört bir tarafında yaz-kış, dağ-taş demeden çalışıyor.
Haber Tarihi: Thursday, April 1, 2021

Aydin Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (ASKI) Genel Müdürlügü ekipleri Aydin'in dört bir tarafinda yaz-kis, dag-tas demeden çalisiyor. Ekipler bir taraftan yeni su kaynaklari arayip bu kaynaklari vatandaslarla bulustururken bir taraftan da kullanilan kaynaklarin daha verimli olmalarini saglamak için yogun çaba sarf edip kurakliga karsi önlem aliyor. Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu su yönetimine özel önem gösterdiklerinin altini çizerken "Susuzluk bizi yönetmeden biz suyu yönetmeli ve kaynaklarimizi verimli kullanmaliyiz" dedi.

Çine'nin Ovacik Mahallesi'nde çalisma yürüten ekipler, mahalleye su saglayan yüksek rakimli bölgelerdeki içme suyu kaynaklarinin bakimlarini yapiyor. Olasi kurakliklara karsi yapilan çalismalarda ekipler dag-tepe demeden çalisiyor.

Mahalleliler ekiplerin özverili çalismasindan dolayi memnuniyetlerini belirtirken Baskan Çerçioglu da olasi kurakliklar karsi vatandaslari uyardi. Baskan Çerçioglu, "Su kaynaklarimizin veriminin sürdürülebilir olmasi onlari dikkatli kullanmamiza bagli. Bu sebeple Aydin genelinde, özellikle de kuraklik durumlarinda su sikintisi yasanabilecek bölgelerde su kaynaklarimizin bakimlarini tam yapip gerektiginde bu mahallelerimize yeni kaynaklar sagliyoruz. Gelecekte susuzlugun bizi yönetmemesi için bizler simdiden suyu ve su kaynaklarimizi verimli yönetmeliyiz" ifadelerini kullandi.