444 40 09
« Geri Dön

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU: OTİZMLİ ÇOCUKLARIMIZA EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLAMALIYIZ

Sosyal belediyecilik anlayışıyla toplumun her kesimini kucaklayan Aydın Büyükşehir Belediyesi, otizmli bireylere yönelik de çalışmalar yürütüyor.
Haber Tarihi: Thursday, April 1, 2021

Sosyal belediyecilik anlayisiyla toplumun her kesimini kucaklayan Aydin Büyüksehir Belediyesi, otizmli bireylere yönelik de çalismalar yürütüyor. Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, geçen ay içerisinde "Otizm Destek Merkezi"ni açtiklarini ve burada ögretmen egitimlerine basladiklarini söylerken, "Her Aydinlinin oldugu gibi otizmli çocuklarimizin da yanlarindayiz. Otizmin egitimle büyük oranda geri döndürülebildiginden hareketle açtigimiz merkezimizde otizmli bireylere ve ailelerine yil boyu egitimler verecegiz. Egitimde firsat esitligi kabulüyle insani merkeze alan politikalarimiz devam edecek" ifadelerini kullandi.

Büyüksehir Belediyesi ile otizm konusunda en köklü kurumlardan olan Tohum Otizm Vakfi isbirligiyle hayata geçirilen ve 0-12 yas araligindaki çocuklarla ailelerinin egitim alacagi Otizm Destek Merkezi geçen günlerde açildi. Merkezde her çocuk için hazirlanacak bu bireysellestirilmis egitim programlariyla, erken yasta yogun egitim verilerek otizmin belirtilerinin en aza indirilmesi hedefleniyor.

Merkezde 6 bireysel egitim sinifi, 1 spor salonu, 1 duyu terapi odasi ve 1 konusma terapisi odasi yer alirken, çocuklara egitim verecek olan egitmenlerin atölye çalismalari ve egitimleri de sürüyor.

Baskan Çerçioglu 2 Nisan'in Dünya Otizm Farkindalik Günü oldugunu hatirlatirken "Otizmin dogustan gelen ve çogunlukla yasamin ilk üç yilinda fark edilen gelisimsel bir farklilik oldugunun bilincindeyiz. Bunun yaninda birçok otizmli bireyin egitimlerle çok büyük ilerleme sagladiklarini ve çok basarili olduklarini da biliyoruz. Bu sebeple otizmli bireylerin toplumdaki yerlerini saglamlastirmak için açtigimiz merkezimizde çocuklarimiza bilissel, sosyal, duyusal ve fiziksel gelisim ve etkilesim temelli egitimler verecegiz. Ayni zamanda bir anne olarak otizmli çocuklarimizin da firsat esitligi temelinde egitim almalarini önemsiyorum, onlara da firsat esitligi saglamaliyiz" dedi.

Baskan Çerçioglu ayrica yapilacak taramalar ve gelisim takipleriyle otizmin erken çocuklukla fark edilmesi için il genelinde farkindalik yaratilacaginin altini çizdi.