444 40 09
« Geri Dön

SÜMERPARK’A AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ELİ DEĞECEK

Aydın Büyükşehir Belediyesi,Nazilli Sümerpark’ta iyileştirme çalışmalarına başladı.
Haber Tarihi: Wednesday, March 31, 2021

Aydin Büyüksehir Belediyesi, Nazilli’nin en büyük yesil alani olanSümerpark’in isletmesini devraldi.Sümerpark’taBüyüksehir Belediyesi ve Nazilli Belediyesi çalismalari birlikte devam edecek.

Aydin’in agaçlari Büyüksehir güvencesinde

Nazilli’de yer alan ve 18 futbol sahasi büyüklügündeki SümerparkBüyüksehir’e devredildi. Içerisinde yüzlerce agaç barindiran bu yesil alan artik Aydin Büyüksehir Belediyesi güvencesi altina alindi.

Sümerpark’in Büyüksehir’e geçmesiyle birlikte park içinde hummali bir çalisma baslatildi. Parkin eksiklerinin tamamlanmasi ve yipranmis alanlarin yenilenmesi için harekete geçen Park Bahçeler ve Fen Isleri Dairesi’ne bagli ekipler çalismalarini hizlandirdi.

Nazillili vatandaslarin sehir içinde keyifle zaman geçirdigi Rekreasyon Alani, özellikle hafta sonlari yüzlerce ziyaretçiyi agirliyor.Her yastan vatandasin kaliteli ve dolu dolu zaman geçirebilecekleri imkânlara sahip olan parktadeyim yerindeyse yok yok.

Hayvanat Bahçesi çocuklarin en gözde tercihi

18 futbol sahasi büyüklügünde olan Sümerparkiçerisinde restoranve kafeteryalarla birlikte;kir dügün salonlari, buz pateni pisti, kapali spor salonu, tenis kulübü, basketbol sahasi, otopark, lunapark, Çocuk Trafik Egitim Alani, Alzheimer Danisma ve Dayanisma Merkezi, Türkiye'nin ilk model evi, 11 bin metrekare alana yayilan içinde süs baliklari bulunan gölet ve Aydin Büyüksehir Belediyesi’ne ait hayvanat bahçesi bulunuyor.

Timsahtan tavus kusuna, geyikten keçiye, papagandan maymuna varanda kadar onlarca türde hayvana ev sahipligi yapan ABB Sümerpark Hayvanat Bahçesi vatandaslarin oldukça ilgisini çekiyor.

Gölet içerisinde yer alan kafeteryalarin yeniden hizmete açilmasiyla birlikte kugularin ve ördeklerin arasinda keyifli zaman geçirilebilecek olan bu alanda ayni zamanda uzun yürüyüs yollari da bulunuyor.

Parka Büyüksehir eli degecek

Park ve Bahçeler Dairesi’ne bagli ekipler ilk olarak çim biçme ve çirpma çalismasi, tehlike arz eden agaç dallarinin budamasi, çiçek dikimi, çocuk oyun alanlarin düzeltilmesi, boyanmasi islemlerini yapiyor. Çalismalar kapsaminda çocuk oyun alani içine yeni ve modern oyun gruplari eklenecek. Yeni oyun gruplari ile birlikte zemin iyilestirme çalismasi da yapilarak çocuklar için daha güvenli ve eglenceli zaman geçirecekleri bir ortam yaratilacak.

Kosu pisti, yürüyüs ve bisiklet yollari yenilenecek

Fen Isleri Daire Baskanligi ekipleri de park içindeki mevcut yollarin yenileme çalismasi yapacak. Kosu pisti, yürüyüs ve bisiklet yollarinin zemin iyilestirme çalismasi yapilarak parkin spor yapacak vatandaslar içinde kullanisli hale getirilmesi saglanacak.

Baskan Çerçioglu: Bu parkin Atatürk’ün manevi emaneti oldugunu vatandaslarimiza hissettirecegiz

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, “Nazilli’deki yasamin daha kaliteli ve konforlu hale gelmesi için Büyüksehir Belediyesi olarak çok çalisiyoruz. Bir yandan yollari sicak asfaltla bulusturuyoruz, bir yandan alt yapiyi yeniliyoruz. Bunlarin disinda simdi bizler için manevi degeri yüksek olan bir yerde hizmet edecek olmak, bizleri mutlu ediyor ve heyecanlandiriyor. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olan Sümerbank Basma Fabrikasi’nin bir parçasi oldugunu düsündügümüz bu park, bizleri manevi olarak etkiliyor. Bu park ve içinde yer alan tesislerle hem halkimiza en iyi sekilde hizmet edecegiz, hem de bu parkin Atatürk’ün manevi emaneti oldugunu vatandaslarimiza bir kere daha hissettirecegiz. Sümerpark’taki çalismalarimizi Nazilli Belediye Baskanimiz Kürsat Engin Özcan ile birlikte sürdürecegiz.” dedi.