444 40 09
« Geri Dön

OTİZM DESTEK MERKEZİ'NDE ÖĞRETMEN EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Başkan Çerçioğlu: Amacımız, toplumumuzun otizm konusunda bilinçlenmesi
Haber Tarihi: Wednesday, March 31, 2021

Aydin Büyüksehir Belediyesi, Türkiye'nin otizmle ilgili en köklü kurumlarindan olan Tohum Otizm Vakfi ile ortak çalisma yürütmeye devam ediyor. Büyüksehir Belediyesi'nin yeni açilan Otizm Destek Merkezi'nde görev alacak olan ögretmenlerin Tohum Otizm Vakfi'nin uzman egitmenleri tarafindan atölye çalismalari ile baslayan hizmetiçi egitimleri devam ediyor.

Aydin Büyüksehir Belediyesi'nin 0-12 yas araligindaki çocuklarin egitim alacagi Otizm Destek Merkezi'nde çalismalar hizla sürüyor. 6 bireysel egitim sinifi, 1 spor salonu, 1 duyu terapi odasi ve 1 konusma terapisi odasi yer alan merkezde çocuklara egitim verecek olan egitmenlerin atölye çalismalari ve egitimleri sürüyor.

Tohum Otizm Vakfi egitimcileriyle planlanan program dogrultusunda 0-12 yas araligindaki otizmli çocuklarin bilissel, sosyal, duyusal ve fiziksel gelisimleri ve etkilesim temelli hareket etkinlikleri bireysel özel egitimler ile desteklenecek.

Çocuk dostu belediyecilik anlayisiyla hareket ettiklerini ifade eden Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, bu dogrultuda açtiklari Otizm Destek Merkezi'yle de otizmli çocuklarin yanlarinda yer aldiklarini söyledi. Otizmin egitimle üstesinden gelinebileceginin altini çizen Baskan Çerçioglu, "Otizm fark edildigi andan baslanacak egitim, çocuklarimizin içlerindeki güzellikleri ortaya çikarmak için olmazsa olmazdir. Otizm uzun ve masrafli ayni zamanda da bilinçli bir egitimi gerektiriyor. Bu sebeple Otizm Merkezimizde sadece çocuklarimiza degil ailelerine de egitimler verecegiz. Asil ve en önemli amacimiz, toplumumuzun da otizmin konusunda bilinçlenmesi" seklinde konustu.