444 40 09
« Geri Dön

AYDIN BÜYÜKŞEHİR’DEN PATATES-SOĞAN ÜRETİCİSİNE VE TÜKETİCİYE DESTEK

Halk Ege Et'te kilosu 50 kuruşa satılan soğan ve patates büyük talep gördü
Haber Tarihi: Friday, March 26, 2021

Aydin Büyüksehir Belediyesi, hem üreticiye destek olmak hem de tüketiciye uygun fiyatli ürün ulastirmak için Halk Ege Et marketlerinde kilosu 50 kurustan patates ve sogan satisina basladi. Vatandaslar sogan ve patateslere yogun ilgi gösterdi.

Tarimin desteklenmesi, çiftçinin güçlenmesi ve tüketicilerin uygun fiyatlara saglikli ürünlere ulasmasi için örnek projeler üreten Aydin Büyüksehir Belediyesi, Halk Ege Et marketleri ile fark yaratmaya devam ediyor.

Özellikle kirsal kalkinmaya destek olmak için raflarini kooperatif ürünleri ile dolduran Halk Ege Et marketleri, bu defa da patates ve sogan üreticine raflarini açti.

Üreticiden aracisiz olarak alinan tonlarca patates ve sogan,kilosu 50 kurus olarak belirlenerek piyasanin çok daha altinda olacak sekilde tüketiciye ulastirilmaya baslandi.

“Halk Ege Et marketlerinin raflarinda üreticinin emegi vardir”

Izmir’de de subesi bulunan ve toplamda 15 subeye ulasan Halk Ege Et’in Aydin çiftçisi için bir yuva olduguna dikkat çeken Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, “Biz bu marketleri üreticiye satis sahasi açan, gerektiginde nefes aldiran bir alan olarak görüyoruz. Bu marketler Aydin çiftçisinin yuvasidir ve raflari daima onlara açiktir.Halk Ege Et marketlerinin raflarinda üreticinin emegi vardir.Birçok kooperatif ürünlerini tüketiciye rahatlikla ulastirabiliyor. Bunun yaninda çiftçimize de destek olmak için zaman zaman alimlar yapiyoruz. Son olarak yüklü miktarda patates ve sogan aldik. Hem çiftçimize nefes aldirdik hem de vatandaslarimizda çok uygun fiyata bu ürünleriulastirmis olduk” dedi.

Vatandaslar oldukça memnun

Mutfak alisverisini Halk Ege Et marketlerinden yapan Emine Tezcan, “Halk için çok uygun fiyatlari, çarsida pazarda çok pahali, genelde ben de pazardan aliyordum ama Halk Ege Et’te oldugunu duyunca buradan almaya karar verdim ve patates ve soganlar da çok güzel. Özlem Hanim bizim için çok güzel seyler yapiyor.” seklinde konustu.

Halk Ege Et’in vatandaslara uygun fiyatlarla hizmet ettigini belirten Dursun Söylemez “Her seye ucuz ulasiyoruz. Istedigimizi de alabiliyoruz. Bütün hizmetlerinden memnunuz. Alamayan bir sürü insan var, pazarda iki lira, 50 kurusa çok iyi… Özlem Baskan'in yaptigi bütün islerden çok memnunuz, bütün herkeste çok seviyor.” ifadelerini kullandi.

Karsilastigi fiyatlardan dolayi çok mutlu oldugunu ifade eden Ferit Ceylan “Çok mutluyum, ideal fiyatlari, baska yerde bulamayiz, vatandasin için fiyati ucuz ve çiftçi için çok faydali. Özlem Baskan'a çok tesekkür ederim. Allah razi olsun, basimizdan eksik etmesin.” dedi.