444 40 09
« Geri Dön

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN KIRSAL KALKINMAYA BÜYÜK BİR DESTEK DAHA

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarımalanlarınınsulamaya erişmesi için tarımsal sulama çalışmalarıbaşlattı. Düzenli sulama imkanı ile birlikte tarımsal alanlarda verimin ve kalitenin artması hedefleniyor. Başkan Özlem Çerçioğlu, “Kırsal kalkınmanın sağlanması için üreticinin daha fazla kazanmasını sağlayacak yatırımlar yapıyoruz.” dedi.
Haber Tarihi: Friday, March 19, 2021

Yerli üreticilerin güç kazanmasi için kirsal kalkinma projeleri gelistiren Aydin Büyüksehir Belediyesi, zeytinin daha verimli ve kaliteli olabilmesi için Didim’de önemli bir çalismaya imza atiyor.

Didim’in Balat Mahallesi kirsalindaki on binlerce zeytin agacinin düzenli sulama suyuna erismesi için Aydin Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügü’nce sulama suyu temini saglamasinda kullanilan 500 ton kapasiteli havuza bagli olacak sekilde, binlerce dekar araziye yayilmis on binlerce zeytin agacinin yer aldigi bahçelerin sulanmasiiçin 6 bin metre uzunlugunda hat döseniyor.

Projenin hayata geçmesi ile birlikte düzenli sulama imkâni saglanacak olan bölgedeki zeytin agaçlarinda verimin 4-5 kat artmasi hedefleniyor. Üreticiye büyük bir ekonomik kazanç saglayacak bu yatirim, Büyüksehir Belediyesi’nin kirsal kalkinmada Aydinli üreticilerin bir adim daha öne geçmesini saglayacak.

Baskan Çerçioglu: Çiftçimiz kazansin, milletimiz kalkinsin istiyoruz

Kirsal kalkinmanin saglanmasi için üreticinin daha fazla kazanmasini saglayacak yatirimlar yapildigini belirten Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, "Hayata geçirdigimiz bu çalisma ile on binlerce zeytin agacinin daha verimli hale gelmesini saglayacagiz. Üreticimiz çok daha fazla üretecek ve gelir elde edecek. Ortaya çikacak deger artisi üreticilerimize güç verecek. Yerli ürünler ancak bu tip destekler ile artabilir. Inaniyoruz ki bu yatirimlarimiz üreticiden tüketiciye varana kadar her asamada olumlu yansimalari olacak. Çiftçimiz kazansin, milletimiz kalkinsin istiyoruz. Bu inançla Aydin’in bereketli topraklarini vatandaslarimiz için refah bir yasamin kaynagi yapacagiz.” dedi.

Üreticinin kazanci katlanarak artacak

Sulama sistemi ile birlikte verim ve kazancin artacagina inandiklarini belirten Balat Mahalle Muhtari Ali Konya “Su bir hayat, bizim bu bölgede arazilerimiz daglik ve susuz bölgeydi. Simdi su gelince verimler bire üç dört kat gelir. Tane ve yag bazinda verim artar. Bu da vatandasin zengin olmasi, kendini toparlamasi demektir. Normalde bir agaçtan 25 kilo aliyorsak, sulama ile birlikte bu 60-100 kiloyu bulur. Tahminimize göre 80-100 bina arasi zeytin agaci var. Yaklasik olarak da burada 170 kisinin zeytin bahçesi var. Düzenli suya kavusmak vatandasin refaha kavusmasi demektir. ASKI’nin yaptigi bu çalismadan dolayi da vatandas rahat bir nefes alacak. Özlem Baskana bu emeginden ve projeden ötürü mahallem adina herkes selam ediyor. Özlem Baskanimizdan Allah bir degil bin sefer razi olsun, mahallelerimizin dedigi kelime budur.” seklinde konustu.

Hat çalismalari ile birlikte bahçe yollarinin da genisledigini belirten Muhtar Konya, “Hem su hatti çekiliyor, hem de yollarimiz genisledi ve düzeldi. Çok güzel oldu. Önemli olan kisin bizim rahat gelip gitmemiz gerekiyordu. Daha önceden yol dardi tek araç geliyordu ama simdi yollarda genisledi. Allah razi olsun baskanimizdan” dedi.

“Bundan sonra her sey daha güzel olacak”

Sulama sistemi ile birlikte verim artacagina dikkat çeken üretici Ismail Söker, “Bir kere agaçlarimiz sulanacak ve verimi artacak, bizim kazancimiz artacak ve daha güzel bir geçim kaynagi olacak. Eskiden çok zorlaniyorduk, sulama ve verim olmuyordu. Köyümüzün tek geçim kaynagi zeytin desek olacak. Bundan sonra her sey daha güzel olacak. Sayin Özlem Çerçioglu’na çok tesekkür ediyoruz. Komsu evlerinde ve kahvelerde muhabbet var. Suyun gelmesiyle herkeste bir rahatlik, sevinç ve memnuniyet var. Geçim kaynagimiz daha güzel olacak, agaçlarimiz sulanacak ve gelisecek, ürünlerimiz çogalacak. Gelecege yatirim gibi, mahalle halki için çok güzel bir sey. Is sahasi olmadigindan mahallenin tek umudu zeytin oldu. Suyun gelmesi büyük bir sevinç kaynagi, Özlem Baskanimiza çok tesekkür ediyorum” ifadelerini kullanirken üreticiBülent Asçi da “Ürün kalitesini arttirip daha iyi bir pazar elde edecegimize inaniyoruz. Suyu bize kazandirip çiftçiye sundugu için Özlem Baskana üretici ve çiftçi adina çok tesekkür ederiz.” dedi.