444 40 09
« Geri Dön

AYDIN BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ ADÜ PERSONELİNE EĞİTİM VERDİ

Aydın’da her türlü afet anında eğitimli personeli ve lojistik gücü ile olaylara kısa sürede müdahale eden Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, bir yandan da eğitim faaliyetlerini sürdürüyor.
Haber Tarihi: Friday, March 19, 2021

Aydin Itfaiyesi’nin yangin basta olmak üzere; arama kurtarma, ilk yardim ve acil durumlardaki uygulamalar hakkindaki bilgilendirici egitimleri, teorik ve pratik olarak iki asamali olarak gerçeklestiriliyor.

Aydin Itfaiyesi bu kapsamda, Aydin Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Afet ve Acil Durum Uygulama ve Arastirma Merkezi’nin destek elemani projesiyle, ADÜ Söke Isletme Fakültesi’nde üniversitenin akademik ve idari personellerine AFAD ile birlikte 6331 sayili Is Sagligi ve Güvenligi Kanunu kapsaminda gereken egitimler verdi.

Verilen egitimle ilgili açiklama yapan Aydin Büyüksehir Belediyesi Itfaiyesi Müdürü Murat Aktas, “2021 yili afet farkindalik yili egitimleri çerçevesinde 6331 sayili Is Sagligi ve Güvenligi Kanunu kapsaminda destek personeli yetistirilmesi gibi konular, yangin ve ilk yardim hususlarinda üniversite ögrencileri ve akademisyenlerimizi bilinçlendiriyoruz. Bu çalismamizi diger ilçelerimizde de uygulayacagiz.” dedi.

Teorik ve pratik egitimlerin oldukça faydali olduguna dikkat çeken Aydin Adnan Menderes Üniversitesi Isyeri Sagligi ve Güvenligi Koordinatörü Nadir Savas Öter, “AFAD ve Aydin Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi’ndan gelen arkadaslar sayesinde hem teorik hem pratik egitimleri birlikte yapiyoruz. Katilimcilar pür dikkat izlediler. Teorik egitimde de bekledigimizin üstünde basari saglandi. Soru-cevapli bir sekilde yapildi. Personelimiz de istekliydi. Anlatilanlar yangin, deprem ve acil durumlar herkesin bilmesi ve uygulamasi gereken hayati konular. Egitimler bundan sonra da periyodik olarak yapilacak.” seklinde konustu.

Tatbikatta yangin tüpü kullanimini deneyimleyen Ögretim Görevlisi Esin Çinar, “Aklimda soru isaretleri vardi ve egitimde bu sorularin cevaplarini alabilme firsati yakaladik. Evde de yangin tüpümüz vardi ama simdiye kadar hiç kullanmadim. Nasil kullanilacagi ile ilgili bilgim vardi ama deneyimlemistim onun için de katilmak istedim. Benim için iyi bir deneyim oldu. Egitimler için çok tesekkür ederiz.” dedi.