444 40 09
« Geri Dön

PİYANO YETENEĞİ DERİN SAGUT, BAŞKAN ÇERÇİOĞLU'NU ZİYARET ETTİ

Güney Florida Uluslararası Piyano Yarışması'nda 6-8 yaş grubunda birinciliği elde eden Derin Sagut, annesi Perihan Sagut ile birlikte Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu makamında ziyaret etti.
Haber Tarihi: Wednesday, March 17, 2021

Güney Florida Uluslararasi Piyano Yarismasi'nda 6-8 yas grubunda birinciligi elde eden Derin Sagut, annesi Perihan Sagut ile birlikte Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu'nu makaminda ziyaret etti.

Daha önce de Mayder Uluslararasi Piyano yarismasinda 6-7 yas kategorisinde birincilik elde eden Sagut, ABD'deki yarismaya Çaykovski ve Chopin eserleriyle katildi. Mayis ayinda 8 yasina girecegini söyleyen Derin Sagut, "5.5 yasimdan beri piyano çaliyorum. Piyano çalmayi çok seviyorum. Bir parçayi çalistim ve ögretmenimle eseri çikardik. Annemin çektigi videoyla online yarismaya katildim. iki yarismaciyla birlikte birinci oldum" dedi. Yarisma sonucunu ögrendiginde çok mutlu oldugunu ve gelecekte sanatla ugrasmak istedigini belirten Sagut, "Hayalim piyanist ve ressam olmak" seklinde konustu.

Derin Sagut'u tebrik eden ve bu genç yetenegi agirlamaktan büyük keyif aldigini ifade eden Baskan Çerçioglu, "Derin'le tanistigimiza çok memnun oldum. Derin simdiden elde ettigi basarilarla yüzümüzü güldürüyor. Insallah ileride dünya çapinda çok ünlü bir piyanist olur ve yüzümüzü güldürmeye devam eder" dedi. Baskan Çerçioglu, Sagut'u pandemi sonrasi düzenlenecek bir konserde de misafir etmek istediklerini söylerken, Derin Sagut bundan büyük mutluluk duyacagini belirtti.