444 40 09
« Geri Dön

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENDİ İMKÂNLARI İLE ÜRETEREK TASARRUF SAĞLIYOR

Durakları ve uyarı levhalarını kendi imal eden Aydın Büyükşehir Belediyesi, yol çizgilerini çeken sistemi de kendi araçlarına göre uyarladı ve büyük bir tasarruf sağladı.
Haber Tarihi: Saturday, March 13, 2021

Aydin Büyüksehir Belediyesi Ulasim Dairesi Baskanligi’na bagli ekipler santiyelerini bir üretim merkezine dönüstürdü. Duraklarin yapimina baslayan ekipler bunu yaninda uyari levhalarini kendi imkânlari ile yenileyerek büyük bir tasarruf sagladi.

Ulasim Dairesi ekipleri, yol çizgi çalismalarinda kullanilan sistemi de kendi araçlarina göre uyarladi. Özellikle merkez disindaki güzergâhlarda yol güvenliginin saglanmasi için önem arz eden yol çizgileri, Büyüksehir’in düzenli çalismalarin ile düzenli olarak canli tutuluyor.

Baskan Çerçioglu: Üretken arkadaslarimizi tebrik ediyorum

Üretken bir anlayis ile çalismalarini sürdürdüklerini belirten Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, “Kaynaklarimizi verimli kullanmak ve halkimizin hizmetine sunmak için çalisiyoruz. Aydin’a renk katan çiçeklerimizi kendimiz üretiyoruz. Daha önce deniz yüzeyi temizleme araci üretmistik, onun yanina birde yüzer kepçe ürettik. Trafik levhalarimizi da üretiyoruz duraklarimizi da. Simdi de sorumluluk alanimiz içindeki yollarin sari çizgilerini çeken sistemi kendi aracimiza uyguladik. Bunlarin tümü ayni zamanda tasarruf yapilmasini da sagliyor. Üretken arkadaslarimizi tebrik ediyorum” dedi.

Büyüksehir yol çizgi çalismalarini kendi imkânlari ile yapiyor

Yol çizgi çalismasi trafikteki en önemli unsurlardan birisi olduguna dikkat çeken Ulasim Dairesi Baskani Abdullah Memis “Kendi imkânlarimiz ile yaptigimi yol çizgi çalismasi daha çok mahalle yollarinda hizmet vermekte. Mahalle yollarinda geceli gündüzlü isiklandirma olmadigi için çizgi çalismasi ile bunlari destekleyip,özellikle dalgin sürücülerin ya da karsidan gelen oldugu zaman yoldan çikmalarini engelleyecek sekilde bu çizgilerini canli tutup, vatandasin can ve mal güvenligini saglamis oluyoruz. Aydin Büyüksehir Belediyesi olarak yol agimiz yaklasik 5 bin km, yol çizgi çalismasinda hizmet alimi ile bu isi yapiyor olsaydik, yaklasik 3 kat daha fazla ödeyerek bu çalismayi gerçeklestirmis olacaktik. Kendi yaptigimiz makinemiz ve malzemelerimiz ile yapiyoruz” dedi.

“Duraklarimizin imalatini kendimiz yaparak tasarruf sagliyoruz”

Aydin’in sicak bir iklime sahip olmasindan dolayi levhalarda yipranmanin daha fazla olduguna dikkat çekenAbdullah Memis“Yipranan levhalari geri dönüsümle tekrardan kaplamalarini yapip sahada kullanarak 5-6 kat tasarruf sagliyoruz. Duraklarimizin imalatini da kendimiz yaparak hem malzeme olarak 3 kat tasarruf sagliyoruz hem de yerine uygulamasini yaparak ve zeminini hazirlayarak toplamda 7-8 kat da buradan tasarruf sagliyoruz. Aydin Büyüksehir Belediyesi bütçesel imkânlarini halkin hizmeti için daha fazla kullanabilmenin yollarini aramaktayiz. Sayin Baskanimiz Özlem Çerçioglu bizlere destek veriyor ve ondan aldigimiz güç ile daha verimli çalisiyoruz” seklinde konustu.