444 40 09
« Geri Dön

TAŞKÖPRÜ SARIMSAĞI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN 'AYDIN ÇİFTÇİ MERKEZİ'NDE HAYAT BULUYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarımsal ürünlerde dışa bağımlılığa karşı adımlar atmaya devam ediyor.
Haber Tarihi: Thursday, March 11, 2021

Aydin Büyüksehir Belediyesi tarimsal ürünlerde disa bagimliliga karsi adimlar atmaya devam ediyor. Türkiye'nin önemli yerel tarim ürünlerinden olan ve sarimsagin ithal edilmesinden dolayi ikinci plana atilan Tasköprü sarimsaginin üretimine "Aydin Çiftçi Merkezi"nde baslandi. Aydinli üreticilere getirisi yüksek alternatif ürünler üretmek için örnek olmak amaciyla baslanan çalismada elde edilen ürünler Halk Ege Et marketlerinde tüketicilerle bulusturulacak. Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, yerli üreticiyi korumak için tarimsal ürünlerde ithalata karsi olduklarini ifade ederek "Ithal tarim ürünleri yerli üreticiyi üretime karsi küstürüyor. Aydinli çiftçimizin daha fazla kazanmasi ve üretime devam etmesi için onlarin yolunu açmaya devam edecegiz" dedi.

Aydinli çiftçilere tarimsal üretimde önderlik yapmak için Incirliova ilçesinde hayata geçirilen "Aydin Çiftçi Merkezi" her geçen gün farkli bir ürünün dikimine taniklik ediyor. Geçen günlerde meyve agaci dikimleri yapilan merkezde bu kez de Aydinli çiftçilere örnek olmak için Tasköprü sarimsagi dikimi yapildi. Sarimsak denildiginde akla ilk gelen Tasköprü sarimsaginin dogal üretim metotlariyla üretilerek tüketicilerle bulusturulacagi çalismayla, tarim ürünlerinin ithal edilmesine karsi da bir farkindalik olusturmak hedefleniyor. Tasköprü sarimsagi hasat edildikten sonra Aydinli ve Izmirli tüketicilerin begenisine Aydin Büyüksehir Belediyesi'nin istiraki olan Halk Ege Et marketlerinde sunulacak.

Baskan Çerçioglu: Yerli üreticiyi korumak için tarimda ithalata karsiyiz

Tarimda yerli üretimin desteklenmesiyle tarimsal ürünlerin ithal edilmesinin önüne geçilebileceginin altini çizen Baskan Çerçioglu "Ülkemiz maalesef ki sarimsagi bile ithal eder duruma gelmistir. Bugün marketlerde tüketicilerin ithal ürünleri satin almak zorunda birakildigi sarimsak bu ülkenin hangi topragina dikilirse dikilsin filizlenir. Yerli üreticimizin ithal ürünler karsisinda üretimden vazgeçmesi bu ülkenin zararinadir. Bu sebeple, kendi üreticimize örnek olmak istiyoruz. Yeter ki üreticimiz üretime küsmesin ve üretmeye devam etsin. Onlarin yolunu açmaya devam edecegiz" ifadelerini kullandi.