444 40 09
« Geri Dön

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN 'AYDIN ÇİFTÇİ MERKEZİ' GELİŞMEYE DEVAM EDİYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Aydınlı çiftçilere tarımsal üretimde önderlik yapmak için hayata geçirdiği "Aydın Çiftçi Merkezi"ne her geçen gün yeni tarımsal ürünler dikilmeye devam ediliyor.
Haber Tarihi: Tuesday, March 9, 2021

Aydin Büyüksehir Belediyesi'nin Aydinli çiftçilere tarimsal üretimde önderlik yapmak için hayata geçirdigi "Aydin Çiftçi Merkezi"ne her geçen gün yeni tarimsal ürünler dikilmeye devam ediliyor. Merkezde en son 31 farkli meyve agacinin 100 çesidinin dikimi yapildi. Cevizden kayisiya, agaç kavunundan alica, bademden keçiboynuzuna yapilan dikimlerle ilgili daha sonrasinda isteyen üreticilere egitimler verilecek.

2 yil önce hayata geçirilen "Aydin Çiftçi Merkezi"nde uygun mevsim kosullarina göre dikimlere devam ediliyor. Geçen yil sebze üretimi yapilan, kis aylarinda da sakiz agaci ve kuskonmaz üretimine baslanan merkezde dikim mevsiminin gelmesiyle birlikte meyve agaçlarinin dikimine de baslandi. Isteyen tüm Aydinli çiftçilere meyvelerin üretim teknikleriyle ilgili uygulamali egitim verebilmek için yapilan dikimlerde incir, zeytin, erik, ayva, nar gibi Aydin'da bolca üretilen meyvelerin onlarca çesidine yer verildi. Bunlarin yani sira ise hurma, kivi, yaban mersini, elma, badem ve narenciyelerin onlarca varyetesinin dikimi de yapildi. Alana ayrica ihlamur, antepfistigi, frenküzümü, igde gibi agaçlar da dikildi.

"Atatürk Orman Çiftligi'nden ilham aliyoruz"

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu "Aydin tarimini daha da iyi noktalara getirebilmek amaciyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Atatürk Orman Çiftligi'nden ilham aldigimiz merkezimiz her geçen gün gelisiyor. Merkezimiz Aydinli çiftçilere yeni üretim metotlari ve ekonomik degeri yüksek sebze ve meyvelerin üretimleriyle ilgili yil boyu egitim verilmek istenen hale geliyor. Önümüzdeki süreçte sartlar olgunlastiginda bu egitimlere baslayacagiz" ifadelerini kullandi. Baskan Çerçioglu, Aydin Çiftçi Merkezi'nde yeni sebze ve meyvelerin dikimine devam edileceginin altini çizdi.