444 40 09
« Geri Dön

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU: 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı
Haber Tarihi: Sunday, March 7, 2021

Baskan Çerçioglu mesajinda sunlari ifade etti:

8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günü; sosyal, siyasal ve ekonomik alanlarda kadinlarin yasam ve özgürce karar verme hakkini savundugu bir gündür.

Esitlik talebiyle sürdürülen hak arayisi, binlerce kadinin canina mal olmustur. Ne yazik ki ülkemizde son üç yilda 1214 kadin, sadece Ocak 2021’de ise 24 kadin erkekler tarafindan öldürülmüstür.Iste bu nedenle 8 Mart gerçek anlamda bir hak arama ve bunu en yüksek sesle dile getirme günüdür.

Isin, emegin ve basarinin cinsiyetlerle sinirlanamayacagini, anneligin bunlarin hiçbirine engel olmadigini bilen bir kadin olarak, kadinlarin hakli taleplerini destekliyorum!

Ülkemizde Cumhuriyet’in sagladigi haklarla kadinlarin ve erkeklerin arasindaki esitliginin güvence altina alinmasina yönelik büyük adimlar atilmistir.Aradan geçen onlarca yilda ise bu konuda önemli bir asama kaydedilmemistir.

Günümüz siyasetine düsen görev esit vatandaslik temelinde kadinlarin haklarini korumak ve bu haklari teslim etmektir. Bu kapsamda 6284 sayili Ailenin Korunmasi ve Kadin Karsi Siddetin Önlenmesine Dair Kanun’un, imzacisi oldugumuz Kadina Karsi Her Türlü Ayrimciligin Ortadan Kaldirilmasi Sözlesmesi’nin en önemli dayanaklarindan biri olan Istanbul Sözlesmesi’ni uygulamaktir.

Tüm kadinlarimizin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günü kutlu olsun.