444 40 09
« Geri Dön

BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ KANAL DERİNLEŞTİRMEK İÇİN YÜZER KEPÇE İMAL ETTİ

Aydın Büyükşehir Belediyesi tasarruf yapmaya devam ediyor
Haber Tarihi: Thursday, January 21, 2021

Aydin Büyüksehir Belediyesi Denizcilik Dairesi Baskanligi ekibi, Büyüksehir Belediyesi'nin diger daire baskanliklarindan ekiplerle isbirligi içerisinde atil malzemelerden yüzer kepçe imal etti. Didim'deki Mavisehir Marinasi, Söke'deki Bafa Gölü gibi dar ve sig kanallarin derinlestirilmesinde kullanilacak yüzer kepçenin satin alinmayip imal edilmesiyle büyük bir tasarrufa imza atildi.

Daha önce atil malzemelerden deniz yüzeyi temizleme araci imal eden Denizcilik Dairesi Baskanligi ekibi, buradan elde ettikleri deneyimle bu kez hedef büyüterek yüzer kepçe imal etti. Ekiplerin projesini çizip kendileri imal ettikleri ve geçen günlerde sizdirmazlik ve diger testleri yapilan kepçe bitirilerek suya indirilirdi. Denizcilik Dairesi Baskani Baris Tarim, aracin imal sürecinin yaklasik 3.5 ay sürdügünü ifade etti.

Dar ve sig kanallarin derinlestirilmesi ve genisletilmesi için böyle bir araca ihtiyaç duyduklarini söyleyen Tarim "Diger araçlarla karadan ulasamadigimiz noktalari yüzer kepçeyle derinlestirmeyi amaçliyoruz. Imal sürecinde Aydin Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügü, Makine Ikmal Dairesi Baskanligi ve Fen Isleri Dairesi Baskanligi ekipleri yer alirken yaklasik 3.5 ayda kepçeyi suya indirdik" dedi. Bazi malzemeleri satin almalarina ragmen birçok parçayi atil malzemelerden kullandiklarini ifade eden Tarim, "Parçalarin birçogunu atil durumdaki araçlardan sökerek, bunlari geri kazanarak hazirladik. Bu noktada bir nevi geri dönüsüm oldu. Imal sürecini de Büyüksehir Belediyemizin imkânlariyla yürüttük. Bu süreçte bizleri sürekli destekleyen Aydin Büyüksehir Belediye Baskanimiz Özlem Çerçioglu'na çok tesekkür ederiz" ifadelerini kullandi.

Aracin çok düsük maliyetle üretilerek tasarruf yapildiginin altini çizen Tarim, "Böyle bir araci piyasa degerinin çok altinda üretmis olduk. Yaklasik 3 metre derinlige kadar inebiliyoruz. Aracimizi Didim'deki Mavisehir Marinasi, Söke'deki Bafa Gölü gibi kanal derinlestirilmesi gereken yerlerde kullanacagiz" dedi.