444 40 09
« Geri Dön

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ENGELLERİ KALDIRDI

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Dünya Engelliler Günü kapsamında, engelleri ortadan kaldıracak yardımlarda bulundu. Büyükşehir Belediyesi 35 tekerlekli sandalye ve 45 beyaz baston dağıtımına başladı.
Haber Tarihi: Thursday, December 3, 2020

3 Aralik Dünya Engelliler Günü’nde tüm dünyada oldugu gibi ülkemizde de engellilerin sosyal hayatta yasadiklari zorluklara dikkat çekiliyor.

Aydin Büyüksehir Belediyesi her yil çesitli etkinlikler ile bu sorunlara dikkat çekiyordu ancak bu yil Covid-19 nedeniyle toplu etkinliklerin yapilamamasi nedeniyle farkli bir yol izledi.

Engelleri kaldirmak için harekete geçen Büyüksehir Belediyesi, önceki yillarda oldugu gibi gelen talepler üzerinden yapilan incelemeler sonucunda 80 engelli vatandasa hayatlarini kolaylastiracak yardimlarda bulunuyor.

Büyüksehir, 35 tekerlekli sandalye ve 45 beyaz baston dagitima basladi. Engelli vatandaslarin adreslerine yapilan teslimlerde Aydin Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Baris Altintas ve Genel Sekreter Yardimcisi Tahsin Kocaman’da hazir bulundu.

Tekerlekli sandalye ve beyaz bastonlarin temel ihtiyaç oldugunu belirten vatandaslar, sosyal ve is hayatina katilmak için bu araçlarin olmazsa olmazlari olduguna dikkat çekti. Vatandaslar, yapilan yardimlar için Aydin Büyüksehir Belediyesi Baskani Özlem Çerçioglu’na tesekkürlerini iletti.

Baskan Çerçioglu “Önce zihinlerdeki, sonra bedendeki engelleriasmaliyiz.”

Engellerin bedende degil zihinlerde oldugunu belirten Baskan Çerçioglu, “Engel tanimayan vatandaslarimiz sanat, spor ve is hayati gibi birçok alanda önemli basarilar elde edip bizlere nice gururlar yasattilar. Bu da gösteriyor ki, hayatin her alaninda, tüm vatandaslarimiz esit sartlara sahip olduklari zaman basari kaçinilmazdir.Önce zihinlerdeki, sonra bedendeki engelleri asmaliyiz. Bunu saglamak ve örnek teskil etmek için sosyal belediyecilik anlayisiylaAydin Büyüksehir Belediyesi bünyesinde engelli istihdami saglamak ve engellilerin ihtiyaçlarinin giderilmesi için tüm imkânlari ile çalismaktadir.” dedi.

Baskan Çerçioglu “Engelleri yok etmek bizlerin görevidir"

Engelli vatandaslarin tekerlekli sandalye ve beyaz baston ihtiyaçlari disinda, çagdas toplum olmanin bir geregi olarak dezavantajli tüm kesimlerin sosyal hayata katiliminin çok önemli olduguna dikkat çeken Baskan Çerçioglu, “Hangi engel varsa onu el birligi ile yok etmek bizlerin görevidir. Aydin Büyüksehir Belediyesi olarak bizler engelli vatandaslarimizin her zaman yaninda olduk ve olmaya devam edecegiz.” seklinde konustu.