« Geri Dön

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU: ÖĞRETMENLER AYDINLIK BİR GELECEĞİN MİMARLARIDIR

Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu 24 KasımÖğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Haber Tarihi: Monday, November 23, 2020

Aydin Büyüksehir Belediyesi Baskani Özlem Çerçioglu 24 KasimÖgretmenler Günü dolayisiyla bir mesaj yayimladi. Baskan Özlem Çerçioglu, mesajinda karanliga karsi bir mesale olan ögretmenlerin gelecek nesillerin yolunu aydinlattigina vurgu yapti.

Baskan Çerçioglu mesajinda sunlari kaydetti:Bir toplumun gelismislik seviyesini belirleyen en temel faktörlerin basinda egitim seviyesi gelmektedir. Gelismis toplumlarin kültürel, sosyal ve ekonomik hayattaki ilerleyisi çagdaslik, aydinlanmaci ve sorgulayan bir egitim anlayisi ile beraber yol almaktadir. Basögretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çagini yakalayan ve daima ilerici olan egitim anlayisina sahip ögretmenlerimiz, karanliga karsi bir mesale olarak gelecek nesillerin yolunu aydinlatmaktadir. Ulu Önder Atatürk’ün “Ögretmenler, gelecek nesil sizlerin eseri olacaktir” sözü ise ögretmenlik mesleginin önemini en net sekilde açiklamaktadir. Harf harf baslayan egitim-ögretim sürecinde; bilimsel, özgürlükçü ve sorgulayan bir neslin yetismesi, emektar ögretmenlerimizin genis ufku ve mesleki asklarindan aldiklari güç ile basarilacaktir. Basta basögretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; aydinlik bir gelecegin mimari olan tüm ögretmenlerimizin, 24 Kasim Ögretmenler Günü’nü kutluyorum.