444 40 09
« Geri Dön

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU, “MASKEYİ TAKIN, RAHAT NEFES ALIN”

Aydın Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde dezenfeksiyon çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Başkan Çerçioğlu, yapılan çalışmalarla ilgili olarak “Sağlık çalışanlarının iş yükünü birkaç hasta ya da birkaç saat rahatlatabilirsek, ne mutlu bizlere” dedi.
Haber Tarihi: Thursday, November 19, 2020

Aydin Büyüksehir Belediyesi, kent genelinde dezenfeksiyon çalismalarina araliksiz olarak devam ediyor. Baskan Çerçioglu, yapilan çalismalarla ilgili olarak “Saglik çalisanlarinin is yükünü birkaç hasta ya da birkaç saat rahatlatabilirsek, ne mutlu bizlere” dedi.

Dünyayi etkisi altina alan Covid-19, ülkemizde ikinci dalga olarak yorumlanabilecek kadar yüksek vaka sayilarina ulasmaya basladi. Bir yandan “maske, mesafe ve temizlik” çagrilari tekrarlanirken, bir yandan da kontrollü sosyal hayat için yeni kararlar da hayata geçiriliyor.

Baskan Çerçioglu, “Maskeyi takin, rahat nefes alin”

Son günlerde tekrar tirmanisa geçen vaka sayilari ile virüs bulasma olasiliginin yükseldigine dikkat çeken Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, “Bu süreçte kisisel olarak alinan önlemler hayat kurtaracaktir. Maske, mesafe ve temizlik kurallarina eksiksiz olarak aliskanlik haline getirmek durumdayiz. Özellikle belirtmek istiyorum ki, maske kullanimindan asla taviz vermeyin. Maskeyi takin, rahat nefes alin. En temel ve en etkili çözüm yine bizim ellerimizdedir” dedi.

“Saglik çalisanlarinin is yükünü birkaç saat rahatlatabilirsek, ne mutlu bizlere”

Covid ile mücadeleye Büyüksehir’in tempoyu düsürmeden devam ettigine dikkat çeken Baskan Çerçioglu, “Büyüksehir Belediyesi olarak üzerimize düsen sorumluluklari fazlasi ile yerine getiriyoruz. Dezenfeksiyon, maske temini ve kamuoyunu bilinçlendirme çalismalarina hiç ara vermedik. Saglik çalisanlarinin is yükünü birkaç hasta ya da birkaç saat rahatlatabilirsek ne mutlu bizlere. Onlarin emegine saygi duymaliyiz” seklinde konustu.

Dezenfeksiyon islemleri araliksiz sürüyor

Aydin Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri aylardir sürdürdügü dezenfeksiyon islemlerini genisleterek arttiriyor. Büyüksehir’den talepte bulunan kamu ve özel kurumlarin binalari dezenfekte ediliyor. Büyüksehir’in mobil dezenfeksiyon ekipleri, binalarda yaptigi dezenfekte isleminin yani sira; toplu tasima araçlari, servisler, taksiler ve özel araçlara da ayni islemi uyguluyor.

Bunlarla birlikte camiler de ibadete tekrar açildiklari günden bu yana düzenli olarak dezenfekte ediliyor.

Binlerce esnafa hijyen kiti dagitiliyor

Uzmanlarin tedbirler konusunda hayati önem verdigi maske kullanimi, en etkili önlem olarak degerlendiriliyor. Büyüksehir Belediyesi, maske kullanimina dikkat çekmek için hem sosyal medyadan, hem kamuya açik alanlardaki reklam alanlari üzerinden vatandaslarin dikkatlerini bu konuya çekmeye çalisiyor. Büyüksehir Belediyesi, bilinçlendirme çalismalariyla birlikte AYBA ekipleri ile binlerce esnafa maske, dezenfektan ve eldiven içeren hijyen kitleri dagitti ve dagitmaya devam ediyor.