444 40 09
« Geri Dön

BÜYÜKŞEHİR AYDIN’I RENKLENDİREN ÇİÇEKLERİ KENDİ ÜRETİYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi üretim sahasında yetiştirdiği çiçeklerle Aydın’ın dört bir yanını renklendiriyor. Başkan Çerçioğlu yapılan çalışmalarla ilgili “Evimizin bahçesini ve balkonunu süsler gibi Aydın’ı çiçeklerle donatıyoruz” dedi.
Haber Tarihi: Monday, November 16, 2020

Aydin Büyüksehir Belediyesi üreten belediyecilik anlayisiyla, kenti renklendiren çiçekleri kendi üretiyor.

Park ve Bahçeler Dairesi Baskanligi’na bagli fidanlik sahasindaki seralarda yazlik ve kislik olmak üzere yillik bir milyon adet çiçek yetistirme kapasitesine ulasildi.

Dört mevsim üretim yapilan seralarda, yaz aylarinda Kadife ve Zinnia türünde çiçekler yetistirilirken, kis aylarinda ise Godetya, Menekse, Bellis Prennis ve Aslanagzi türünde çiçekler yetistiriliyor.

Aydin’in 17 ilçesindeki sorumluluk alanlarinda, kendi ürettigi çiçeklerin dikimini yapan Park ve Bahçeler Dairesi ekipleri, Çine Tarimsal Kalkinma Kooperatifi ile isbirligi içerisinde Mutaflar Mahallesi’ndeki kadin üreticilerden de çiçek alimina devam ediyor.

Bu çiçeklerle Aydin’in dört bir yaninda estetik figürler olusturarak görsel zenginlik sunan Büyüksehir ekipleri, mevsimine uygun çiçek türleri ile birçok alani kentin renkli bahçesine dönüstürüyor.

Baskan Çerçioglu “Evimizin bahçesini ve balkonunu süsler gibi”

Üreten belediyecilik anlayisiyla kendi seralarinda yetistirilen çiçekler ile kenti süslediklerini belirten Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, “Belediye tesisleri içerisinde üretim sahalari olusturarak kenti süsleyen çiçekleri kendimiz üretiyoruz. Her mevsim, evimizin bahçesini ve balkonunu süsler gibi Aydin’i çiçeklerle donatiyoruz” dedi.