444 40 09
« Geri Dön

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ATA TOHUMLARINI BU YIL DA TOPRAKLA BULUŞTURDU

Geçen yıl Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından dikimi yapılarak elde edilen ürünlerin Halk Ege Et'te satıldığı Ata Tohumları, bu yıl da toprakla buluşturuldu.
Haber Tarihi: Friday, November 13, 2020

Geçen yil Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan dikimi yapilarak elde edilen ürünlerin Halk Ege Et'te satildigi Ata Tohumlari, bu yil da toprakla bulusturuldu. Aydinlilar ve Izmirliler tarafindan çok begenilen sebzelerin bu yil erken hasatla subat ayinda raflarda yerini almasi planlaniyor. Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, sürdürülebilir tarim politikalarina agirlik verdiklerinin altini çizerken, verim ve lezzet olarak ithal tohumlardan hiçbir eksigi olmadigi gibi daha saglikli olan Aydin'in yerel tarim ürünlerini yasatmaya devam edeceklerini ifade etti.

2014 yilindan bu yana Aydin'in yerel zenginligi olan Ata Tohumlarina sahip çikan Büyüksehir Belediyesi, Aydin genelinde fide dagitarak bu tohumlari yasatirken çiftçiye de örnek olmak için bu tohumlardan ürün elde ederek Halk Ege Et'te satisa sunuyor. Bu yil da geçen yil tüketiciler tarafindan çok begenilen Aydin karasi patlican, Yenipazar tatli biberi ve Koçarli pembe domatesi toprakla bulusturuldu. Sera dikimi Sultanhisar'in Güvendik Mahallesi'ndeki AYSERA'da yapilirken, yaz sezonu için de dikimler çesit sayisi artirilarak Incirliova Haciailobasi'ndaki Aydin Çiftçi Merkezi'nde yapilacak.

Ata Tohumlarini kendi topraklarinda yetistirmek isteyen Aydinli çiftçilere de sebzelerin yetistirilmesi üzerine egitimler verdiklerini hatirlatan Baskan Çerçioglu, pandemi döneminde yereldeki tarimsal üretimin önemine isaret etti. Baskan Çerçioglu, "Pandemi süreci tarimsal üretimde kendi kendine yeten bir ülke olmanin önemini bir kez daha ortaya koydu. Bunun yaninda yerel tarimsal degerleri koruyup bunlari gelecek nesillere de aktarmak bizlerin sorumlulugu. Geçen yil tüketicilerimiz bu özlenen lezzetleri çok begendi. Aydinlilarin ve Izmirlilerin begenerek tükettikleri sebzelerin üretim miktarini daha da artiracagiz ve subat ayi içerisinde bunlari Halk Ege Et marketlerimizde vatandaslarimizla bulusturmayi planliyoruz" dedi. Baskan Çerçioglu, geçen yillarda oldugu gibi bu yil da bahar aylariyla birlikte Ata Tohumlarindan elde edilen fidelerin ücretsiz olarak dagitilacagini hatirlatti.