444 40 09
« Geri Dön

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU: CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Cumhuriyetin ilanının 97. yıldönümü için bir mesaj yayımladı. Mesajında Cumhuriyetin genç bir çınar olduğunu hatırlatan Başkan Çerçioğlu, "Gençliğe Hitabe" vurgusu yaptı.
Haber Tarihi: Wednesday, October 28, 2020

BASKAN ÇERÇIOGLU: CUMHURIYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Cumhuriyetin ilaninin 97. yildönümü için bir mesaj yayimladi. Mesajinda Cumhuriyetin genç bir çinar oldugunu hatirlatan Baskan Çerçioglu, "Gençlige Hitabe" vurgusu yapti.

Baskan Çerçioglu mesajinda sunlari kaydetti: Cumhuriyetimizin ilk yüzyilini doldurmasina ve ikinci yüzyilini yasamaya baslamasina sayili yillar kaldi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Efendiler, yarin Cumhuriyeti ilan ediyoruz" demesinin üzerinden 97 yil geçti.

O gün yasanan Cumhuriyet heyecanini, geçen yillarda içlerinde büyüten ve bizlere emanet eden büyüklerimizi de anarak çocuklarimiza emanet ediyoruz. Kusaktan kusaga aktarilan ayni inanmislikla Cumhuriyetimize siki sikiya sariliyoruz.

Bizlere Cumhuriyet dendiginde aklimiza, her yastan Cumhuriyet asiginin içini titreten "Gençlige Hitabe" gelir; bugün de geçerliligini koruyan ileri görüslülüge hayran kaliriz.

Bizlere Cumhuriyet dendiginde aklimiza, Lozan'da bir karis vatan topragi için savas sahasindan sonra masada verilen mücadele gelir; minnetimizi sunariz.

Bizlere Cumhuriyet dendiginde, hasta yatagindan kalkan Pasa'nin vatana katilan son toprak olan Hatay'a dogru yolculugu gelir; sükran duyariz.

Bizce Cumhuriyet henüz 97. yili kutlanan genç bir çinar ve Gençlige Hitabe'de de yer verildigi gibi, "iç ve dis bedhahlara" ragmen bu çinarin gölgesinden nesiller geçecek.

Yeter ki gösterilen yoldan ilerleyelim!

Her zaman minnetle andigimiz bu ülkenin kurucu iradesine dün oldugu gibi bugün de, yarin da minnettar olacagiz. Kurucu iradenin gösterdigi yol çok nettir: Muasir medeniyetler seviyesine çikmak... Demokrasiye sahip çikmak... Her yastan gencimize gösterilen yoldan sapmamak... Bilimi referans almak...

Bu hedefler dogrultusunda demokrasi inancimizdan hiçbir sey kaybetmeden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve silah arkadaslarinin pesinden, bize gösterilen hedeflere yürüyecegiz. Sehitlerimize ve gazilerimize minnetimizi ancak böyle gösterebiliriz. Cumhuriyet Bayramimiz kutlu olsun.