444 40 09
« Geri Dön

ASKİ KÖŞK'TEKİ ALTYAPI YATIRIMLARINA DEVAM EDİYOR

Karatepe ve Gökkiriş mahallelerine toplam 16.5 kilometre içme suyu hattı yapılıyor
Haber Tarihi: Friday, October 23, 2020

Aydin Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (ASKI) Genel Müdürlügü ekipleri Kösk Ilçesinde yatirimlara devam ediyor. ASKI ekipleri Karatepe Mahallesi'nde yaklasik 7 bin metre, Gökkiris Mahallesi'nde de yaklasik 9 bin 500 metrelik içme suyu isale hatti yapimini eszamanli olarak sürdürüyor. Her iki mahallenin muhtari da yapilan çalismalardan dolayi çok mutlu olduklarini söyledi.

Karatepe Mahallesi Muhtari Aydin Kilinç "Mahallemizin 7 bin metreye yakin içme suyu hatti yenileniyor. Daha öncesinde yaylada sondaj çalismasi yapilmisti, kaynak sulariyla birlikte içme suyu hattinin kapasitesi iki kat artiriliyor. Aydin, büyüksehir olduktan sonra mahallemize birçok hizmet aldik. Önce Kösk'le mahallemiz arasindaki yol asfaltlandi. Karatepe-Kizilcaköy arasinda dört kilometrelik toprak yol vardi, o yol asfaltlandi. Toplam iki sondaj çalismasi yapildi. Asagi ve Yukari Karatepe'de oldukça büyük istinat duvari çalismasi yapildi. Salavatli'yla mahallem arasina sifirdan yeni bir yol açiliyor. Böylece ulasimimiz daha kolay olacak. Yapilan ve yapilacak hizmetlerden dolayi Aydin Büyüksehir Belediye Baskanimiz Özlem Çerçioglu'na sahsim ve mahallem adina çok tesekkür ederim" seklinde konustu.

Gökkiris Muhtari Taç: Çalismalardan memnunuz

Gökkiris Mahallesi Muhtari Süleyman Taç ise "ASKI mahallemde atik sularla ilgili bir çalisma yapti. Içme suyu depomuz yenilendi. Yaklasik iki yil önce 15 su kaynagimiz ASKI tarafindan karinca bile giremeyecek sekilde yeniden temizlendi ve düzenlendi. Bu yil da dagdan mahalleye su ulastiran 9 bin 500 metrelik içme suyu hattimiz yenileniyor. Geçen hafta itibariyla o çalismaya baslandi. Bütün bu hizmetler bizleri çok mutlu ediyor" ifadelerini kullandi.

Mahallede önümüzdeki haftadan itibaren parke tasi çalismasi yapilacagini da söyleyen Taç, "Istedigimiz an bütün Büyüksehir Belediyesi yetkililerine ulasabiliyoruz. Basta Özlem Baskanimiz olmak üzere tüm Büyüksehir Belediyesi ve ASKI çalisanlarina çok tesekkür ederiz" dedi.