444 40 09
« Geri Dön

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİME HİJYEN DESTEĞİ

Aydın Büyükşehir Belediyesi eğitime start vermesiyle birlikte okullarda ve servis araçlarında dezenfekte çalışması yapmaya başladı. Büyükşehir ekipleri ayrıca okul önlerinde öğrencilere maske temin ediyor.
Haber Tarihi: Tuesday, September 22, 2020

2020-2021 egitim ögretim döneminin baslamasiyla okullarindan uzak kalan milyonlarca ögrenciden bir kismi siralarina kavustu. Okullarda koronovirüs tedbirleri kapsaminda sosyal mesafe kurallari gözetilerek yüz yüze egitim yeniden yapilmaya baslandi. Ana sinifi ve ilkokul 1. sinif ögrencilerinin siniflarina geri dönmesiyle birlikte Aydin Büyüksehir Belediyesi de okullar, servis araçlari ve ögrenciler için çalisma baslatti.

Okullar ve servisler dezenfekte ediliyor

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi ekipleri talep eden okullarda dezenfekte çalismasi yapmaya basladi. Okul girislerinden baslayan dezenfekte islemi, koridorlar, siniflar ve ögretmen odalari da dahil olmak üzere temas içeren tüm noktalara yapiliyor. Büyüksehir ekipleri ögrencilerin daha hijyenik sartlarda seyahat etmesi içinde okul servis araçlarini dezenfekte ediyor. AYBA personeli de okul önlerinde yerini alarak ögrencilere maske dagitimini sürdürüyor.  

Baskan Çerçioglu “Ögrencilerimizin ve ögretmenlerimizin yaninda olacagiz”

Ögrencilerin daha güvenli sartlarda egitimine devam etmesi için çalismalarini sürdüreceklerini belirten Baskan Çerçioglu, “Siralarina kavusan ögrencilerimizin yeni egitim ögretim dönemini kutluyorum. Ana sinifi ve ilkokul 1. sinif ögrencilerinin okullarinda yerini almasiyla birlikte bizlerde talep eden okullarda dezenfekte edilmesi için çalisma baslattik. Ögrencilerimizin ve ögretmenlerimizin yaninda olacagiz. Ayrica maske ihtiyaci olan ögrencilerimizi de maskesiz birakmayiz. Bu vesileyle de tüm ögrenci ve ögretmenlerimize basari dolu bir egitim ögretim yili diliyorum” dedi.