444 40 09
« Geri Dön

ASKİ'DEN KUŞADASI İÇİN YENİ İÇME SUYU KAYNAĞI

En son Kuşadası içme suyu altyapısı için 16,5 milyon lira kaynak ayıran ve 20 kilometrelik içme suyu ve isale hattı altyapı çalışmasına başlayan Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), hatta verilecek yeni su kaynakları için de çalışmalarını sürdürüyor.
Haber Tarihi: Thursday, September 17, 2020

En son Kusadasi içme suyu altyapisi için 16,5 milyon lira kaynak ayiran ve 20 kilometrelik içme suyu ve isale hatti altyapi çalismasina baslayan Aydin Su ve Kanalizasyon Idaresi (ASKI), hatta verilecek yeni su kaynaklari için de çalismalarini sürdürüyor. Kirazli'da yapilan çalismada yüksek debili suya ulasilirken Kusadasi'nin uzun yillar içme suyu ihtiyacini karsilayacak farkli kaynak arayislari da sürdürülüyor.

Aydin Büyüksehir Belediyesi, yaz nüfusu milyonlari bulan Kusadasi’ndaki yatirimlarina devam ediyor. ASKI ekipleri Kusadasi’nin içme suyu ihtiyacinin önemli bir kismini karsilayan Kirazli Mahallesi Içme Suyu ve Isale Hatti'nin yenileme çalismasina devam ettirirken yapilan çalismalarla yeni bir su kaynagina daha ulasildi. Ulasilan kaynaktan edinilen su da Kusadasi'na içme suyu hattina yakin zamanda verilmeye baslanacak. Diger taraftan yeni sondaj çalismalari da devam ediliyor.

Kusadasi'na modern hat

Içme suyu ve isale hattinin yenileme çalismasinda hat scada (otomasyon) sistemi ile denetlenecek ve yeni hattin tüm kontrolleri tek bir merkezden yapilacak. Çalismalar kapsamindaki yeni isale hattinin yani sira 2 bin metreküplük toplama deposu, vana odalari, debimetre odalari, klor binasi gibi yapilar da yapilacak. Çalismalarin kis aylarinda bitirilmesi planlaniyor.

Yapilan yatirimin turizmde Aydin'in gözbebegi olan Kusadasi için önemli oldugunun altini çizen Aydin Büyüksehir Belediyesi Baskan Özlem Çerçioglu, "Kusadasi'nda her yil milyonlarca turisti agirliyoruz. Yeni su kaynaklari ve altyapi yatirimimizla Kusadasi'nin su ihtiyacini uzun yillar için karsilamis olacagiz. Yatirimimiz Kusadasi'na simdiden hayirli olsun" ifadelerini kullandi.