444 40 09
« Geri Dön

Aydın Büyükşehir Belediyesi Çiftçinin Sulama İmkânlarını Arttırdı

ASKİ Feslek ve Gelenbe mahallelerinde toplam tarımsal sulama alanının yarısından fazlasının faydalanacağı kanalın tamirat ve betonlama çalışmalarını gerçekleştirdi.
Haber Tarihi: Monday, September 14, 2020

ASKI Feslek ve Gelenbe mahallelerinde toplam tarimsal sulama alaninin yarisindan fazlasinin faydalanacagi kanalin tamirat ve betonlama çalismalarini gerçeklestirdi.

Tarim kenti olan Aydin’da çiftçilerin sulama kosullarini iyilestirmek için çalismalar yapan Aydin Büyüksehir Belediyesi, Buharkent’in Feslek-Gelenbe mahallelerinde çalisma yapti.

Aydin Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügü’ne (ASKI) bagli ekipler, tarimsal sulama ariklarinin betonlastirilmasi ve tamiratlarini yapti. Feslek Mahallesi’ndeki 2 bin 270 metre uzunlugundaki kanalda yapilan çalisma ile mahalledeki toplam sulama alaninin yarisindan fazlasinin kullanacagi iyilestirme gerçeklestirilmis oldu.

Agirlikli olarak Incir üretimi yapilan bölgede zeytin ve sebze yetistiriciliginde kullanilacak olan kanalla, çiftçilerin daha fazla üretim yapmasi planlaniyor.

Çiftçilerin islerine ara vermemeleri için ASKI ekiplerinin kalabalik bir çalisma grubu ile yaptigi çalismayla kanalda kisa sürede tamirat ve betonlama yapildi.