444 40 09
« Geri Dön

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU: KURTULUŞ GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın'ın kurtuluş tarihi olan 7 Eylül'ün 98. yıldönümü için bir mesaj yayımladı.
Haber Tarihi: Sunday, September 6, 2020

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Aydin'in kurtulus tarihi olan 7 Eylül'ün 98. yildönümü için bir mesaj yayimladi. Aydin'in bagimsizlik savasinda iki kez isgale ugrayip iki kez kurtarildigini hatirlatan Baskan Çerçioglu mesajinda, efeler diyari Aydin ve Türkiye için mücadele eden basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaslarinin ve sehitlerimizin miraslarina sahip çiktiklarinin altini çizdi.

Baskan Çerçioglu mesajinda sunlari kaydetti: Dünya tarihine altin harflerle yazilan askeri dehanin 26 Agustos'ta baslayan özgürlük rüzgâri 7 Eylül'de Aydin'dan da eserek Izmir'de son buldu. Kurtulus Savasi sürecinde yasanan bagimsizlik coskusu Aydin'da efelerimizde, kadinlarimizda, genç-yasli tüm Aydinlilarimizda karsilik buldu. Özellikle efelerimizin yillar süren destansi direnisini minnetle aniyoruz.

Diyebilirim ki özgürlük ve özgürlük için savasmak bizim ruhumuzda var. Aydin, Kurtulus Savasi'nda iki kez isgal edilip efelerimizin ve ordumuzun direnisleriyle iki kez kurtarilan tek sehrimizdir. Yörük Ali Efe'nin, Demirci Mehmet Efe'nin, Albay Sefik'in, Çete Ayse'nin içlerinde hissettikleri özgürlük atesi bugün de bizlerin içerisinde tazeligini korumaktadir.

7 Eylül'ün Aydin için anlami sadece bir kurtulus degil, yeniden kurulus için de bir milat olmasidir. Yakilip yikilan ve harap hale gelen Aydin'in insasi ve bugünlere gelmesi için ilk adimdir.

Bu ülkenin kurucu iradesinin esitlige ve demokrasiye olan bagliligini Aydin da her zaman sahiplenmistir. Bu topraklarin demokrasiye olan inancini ve 7 Eylül'ün yansimalarini ilk kadin muhtari çikarmasinda, basbakan ve sayisiz bakan çikarmasinda görmek mümkündür. Ayni Aydin, yillardir da kadin bir büyüksehir belediye baskanina mazbata vererek esitlige olan inancini perçinlemektedir.

Bizler bu ülkeyi kuran kurucu iradenin ve bu iradenin ögretilerini içimizde, ruhumuzda hissediyoruz. Sadece 7 Eylül'de gelen özgürlügü degil, 7 Eylül sonrasinda da demokrasiyi insa eden ve bu ugurda mücadelesini hiç yilmadan sürdüren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaslarina minnettariz. Tüm sehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve sükranla aniyoruz. Kurtulus günümüz kutlu olsun.