444 40 09
« Geri Dön

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ATA TOHUMLARINDAN ÜRETTİĞİ SEBZELERİ VATANDAŞLARLA BULUŞTURUYOR

Tarım kenti Aydın'da çiftçinin daha fazla üretebilmesi için her türlü desteklemeyi yapmaya devam eden Aydın Büyükşehir Belediyesi,bir taraftan da doğal ürünler üreterek çiftçiye örnek oluyor.
Haber Tarihi: Tuesday, August 11, 2020

Tarim kenti Aydin'da çiftçinin daha fazla üretebilmesi için her türlü desteklemeyi yapmaya devam eden Aydin Büyüksehir Belediyesi,bir taraftan da dogal ürünler üreterek çiftçiye örnek oluyor. Tarim politikalarindaki öncü rolünü sürdürmeye devam eden Büyüksehir Belediyesi, tarlalarinda yetistirdigi sebzeleri aracisiz olarak vatandaslarla bulusturuyor.

Sandiklardan sofralara uzanan yol

Sandiklarda saklanan Ata Tohumlarindan yetistirilen fidelerle üretim yapan Büyüksehir Belediyesi, böylelikle nesillerdir yetistirilegelen sebzelerin gelecek nesillere aktarilmasina da öncülük ediyor. Dogal yöntemlerle yetistirilen Yenipazar tatli biber, Bozdogan aci biber, Aydin karasi patlican ve Koçarli pembe domatesleri basta olmak üzere toplam 11 çesit sebze Halk Ege Et'in Aydin ve Izmir'deki 13 marketinde vatandaslarla bulusturuluyor. Diger taraftan Ata Tohumlari projesinde 133 çesit meyve ve sebzenin de gelecek nesillere aktarilmasi için üretimi yapiliyor.

Baskan Çerçioglu: Gelecek iyi tarim uygulamalarinda

Aydin'in tarimdaki öncü rolünü pekistirecek projelere özel önem verdiklerini belirten Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Büyüksehir Belediyesi'nin vatandaslara saglikli ürünler ulastirilmasi konusunda da öncü oldugunu ifade etti. Nesillerdir bu topraklarda yetistirilen Ata Tohumlarindan elde edilen sebzeleri Aydinlilarla ve Izmirlilerle bulusturmanin mutlulugunu yasadiklarini söyleyen Baskan Çerçioglu, "Tüketicilerin taleplerine bakinca gelecekte iyi tarim uygulamalarinin alaninin genisleyecegini öngörüyoruz. Buradan yola çikarak uzun yillardir At Tohumlari projemize verdigimiz emegin meyvelerini bu yil kendi tarlalarimizda yetistirdigimiz tonlarca sebzeyi vatandaslarimizla bulusturarak taçlandiriyoruz. Aydin'in tarimdaki rolünü bir adim daha ileriye tasiyarak iyi tarim uygulamalariyla yaptigimiz üretimle hem çiftçimize yol gösteriyoruz hem de vatandaslarimizin dogal ürün talebini karsiliyoruz. Aydinlilarin ve Izmirlilerin sebzelerimize gösterdigi yogun ilgi önümüzdeki yillarda projemizi daha da çesitlendirmek için bizleri cesaretlendiriyor" seklinde konustu.