« Geri Dön

14.07.2020 Tarihli Meclis Karar Özetleri
Duyuru Tarihi: 7 Ağustos 2020 Cuma

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNİN TEMMUZ AYI 14.07.2020

Karar: Aydın Büyükşehir Belediye Meclisinin Mart Ayı Meclis Toplantısının 12.03.2020 tarihli II. Birleşimine ait zabıt özetinin kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliğiyle karar verildi.

Karar: 5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu’ nun 16. maddesinin birinci fıkrası ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği’ nin 20. maddesi gereğince yapılan gizli oylama sonunda kullanılan 73 oydan 58 oy alan Barış ALTINTAŞ, 61 oy alan Murat KARABULUT, 61 oy alan Faik POLAT, 65 oy alan Cihan DEMİREL ve 59 oy alan Bülent SAYAR’ ın 9 ay süreyle görev yapmak üzere Encümen Üyeliğine seçilmelerine toplantıya katılan üyelerin oyçokluğuyla ile karar verildi

Karar: 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’ nun 15.maddesi ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği’ nin 21.maddesi gereğince açık oylama ile yapılan seçimler sonunda aşağıda isimleri yazılı üyelerin 9 ay süreyle görev yapmak üzere mezkur komisyonlara seçilmelerine toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi İhtisas Komisyonları

Adnan AKDAĞ

Eda Yücel İLHAN

Mustafa BAKIRCI

Karar: Çine İlçesi Çömlekçi Mahallesi 714 parselde kayıtlı mezarlık vasıflı taşınmazın Aydın Büyükşehir Belediyesi adına, 997 parselde kayıtlı Pınar vasıflı taşınmazın Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi adına tescil işlemlerinin yapılmasına toplantıya katılan üyelerin oybirliğiyle karar verildi.

Karar: Çine İlçesi, Kabalar Mahallesi 15 parselde kayıtlı 3.520,00 m² yüzölçümlü mezarlık vasıflı taşınmazın Aydın Büyükşehir Belediyesi adına tescil işleminin yapılmasına toplantıya katılan üyelerin oybirliğiyle karar verildi.

Karar: Mülkiyeti Büyükşehir Belediyemize ait Efeler İlçesi Kemer Mahallesi 720 ada 175 parselde kayıtlı taşınmazın içerisinde bulunan ekte kroki ve koordinatları belirtilen Şehitlik ve tören alanının Aydın Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına tahsis edilmesine toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

Karar: 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 41 inci maddesi ve Kamu İdarelerince Hazırlanacak Faaliyet Raporları Hakkında Yönetmelik hükümleri gereğince hazırlanan Aydın Büyükşehir Belediyesi 2019 Mali Yılı İdare Faaliyet Raporunun kabulüne toplantıya katılan üyelerin oyçokluğuyla karar verildi.

Karar: Türkiye Belediyeler Birliği tarafından yangınlarda kullanılmak üzere İtfaiye Dairesi Başkanlığına hibe edilen 1 adet Ford Trucks marka itfaiye aracının 237 Sayılı Taşıt Kanunun 10. maddesi uyarınca Aydın Büyükşehir Belediyesine hibesinin kabulüne ve aracın 2020 Mali Yılı Bütçesi (T-1) Cetveline işlenmesine toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

Karar: Efeler İlçesi, Orta Mahalle 763 ada, 2 parsel, Kalfaköy Mahallesi, 143 da, 2,3,6,7,8,9,10,11,12,15  parsel, 147 ada, 1 parsel, 144 ada, 1,2,3,4 parsel, 153, ada 1,3,4 parsel numaralı taşınmaz kısmen, Kalfaköy Mahallesi 258 ada, 1 parsel, 143 ada, 13,14 parsel ile 153 ada, 2 parsel numaralı taşınmazların tamamı imar planında Mezarlık alanında kalmakta olup, “Mezarlık” yapılmak üzere kamulaştırılması, ayrıca Mezarlık Alanında kalan mülkiyeti Maliye Hazinesine ait Kalfaköy Mahallesi, 143 ada, 5 parsel numaralı taşınmaz ile dört adet tescil harici alanın Maliye Bakanlığından tahsisinin istenilmesi, tahsis talebinin uygun görülmemesi halinde ise 2942 Sayılı Kanunun 30.maddesi gereğince kamulaştırılması/satın alınmasına ilişkin anılan taşınmazların kamulaştırma işleminden vazgeçilmesine ve Aydın Büyükşehir Belediye Meclisinin 10/05/2018 tarih 222 sayılı kararının iptal edilmesine toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

Karar: Aydın Büyükşehir Belediye Meclisinin 12.01.2016 ve 09 sayılı kararının iptal edilmesine toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.