444 40 09
« Geri Dön

YOL YAPILDI, ÜRÜN KALİTESİ ARTTI, MESAFELER KISALDI

Yol bir yerden bir yere gitmek için aşılan uzaklık demek, ancak o yolu kullananlar için sadece bu anlama gelmiyor. Eğrikavak ve Musluca mahalleleri arasındaki yolun yapımı ile hem süreler kısaldı, hem de Aydın’ın markası "incir"in o civardaki ürünlerindeki kalitesinin artması bekleniyor.
Haber Tarihi: Monday, July 27, 2020

Yol bir yerden bir yere gitmek için asilan uzaklik demek, ancak o yolu kullananlar için sadece bu anlama gelmiyor. Egrikavak ve Musluca mahalleleri arasindaki yolun yapimi ile hem süreler kisaldi, hem de Aydin’in markasi "incir"in o civardaki ürünlerindeki kalitesinin artmasi bekleniyor.

Aydin Büyüksehir Belediyesi Fen Isleri Daire Baskanligi'na bagli ekipler Egrikavak ve Musluca mahalleleri arasindaki yolda çalismalarini bitirdi ve 8.5 Km’lik hat ulasima açildi.

Iki mahalle muhtari da yapilan yol çalismasi ile ilgili görüslerini belirtirken, mahallelerinde ticaretin hizlandigini, ürünlerin kalitesinin artacagini ve arazilerinin artik daha degerli hale geldigine degindi.

“Seçim olsa da olmasa da hizmetine devam etti”

Egrikavak Mahalle Muhtari Muhsin Kiyar,50 yildir bu yolun kullanildigini ve artik daha konforlu hale geldigini belirterek “Yapilan bu yoldan dolayi, oradaki yerlerimizin degeri artmaya basladi. En önemlisi köyümüz Aydin’a 35 km uzakliktaydi. Sagolsun Özlem Baskanimiz bu yolu yapmakla Aydin merkezeyakinlastirmis oldu. Ayrica burasi üretim yolu oldugu için tozdan dolayi mahsulümüz neredeyse yari yariya zarar görüyordu. Bu yolla birlikte incirimizin kalitesi ve rekoltesinde verim artacak. Baskanimiz seçim var diye hizmet yapmadi. Seçim olsa da olmasa da hizmetine devam etti. Vermis oldugu hizmetler için çok tesekkür ediyorum” dedi.

“Bu yolla ticaretimiz hizlandi”

Musluca Mahalle Muhtari Hayati Kor, iki mahallenin bu yola uzun yillar emek verdigini ve artik daha kullanisli hale geldigini belirterek“Bahçe sahipleri incirimiz tozlaniyor, ürünlerimizin kalitesi düsüyor diye üzülüyorlardi. Sagolsun Büyüksehir Belediye Baskanimiz Özlem Çerçioglu bu isteklerimiz yerine getirdi ve yolumuz yapildi. Bölge halkina çok faydali oldu ve bu yolla birlikte ticaret biraz daha hizlandi. Belediye baskanimiza sonsuz tesekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.