444 40 09
« Geri Dön

BAMYA ÜRETİCİSİNİN İMDADINA AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YETİŞTİ

Büyükşehir Belediyesi 5 ton bamya satın aldı, üreticinin sorunu devam ederse bamya almaya ve Aydınlı ailelere dağıtmaya devam edecek
Haber Tarihi: Tuesday, July 21, 2020

Koçarli’da bamya üretimi yapan ve 20 gün içerinde yüzde 35 düsen fiyatlardan dolayi magdur olan bamya üreticisinin imdadina Aydin Büyüksehir Belediyesi 5 ton ürün satin alarak yetisti. Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’nun talimatiyla bamya üreticisinin elinde kalan ürünleri satin alinip Aydinli ihtiyaç sahibi ailelere dagitilacak. Baskan Çerçioglu çiftçinin yaninda olmaya devam edeceklerinin altini çizerek “Aydinli hiçbir üreticimizi magdur etmeyiz. Aydin Büyüksehir Belediyesi üreticimizin tarlada kalan ürününe her zaman alicidir” diye konustu.

Daha önceki yillarda portakal, patates, erik, nar ve çilek üreticilerinin tarlada kalan ürünlerini satin alarak ihtiyaç sahibi ailelere dagitan Büyüksehir Belediyesi bu kez de bamya üreticisine destek oldu. Girdi fiyatlarinin düsmemesine ragmen ürün fiyatlari sürekli olarak düsen bamya üreticisinin imdadina yetisilirken üreticiler kendilerine Baskan Çerçioglu'ndan baska hiçbir kurumun destek vermediginin altini çizdi.

 

Üreticiler Baskan Çerçioglu'na tesekkür etti

Üreticiler "Bazi kurumlar koperatiflesebilmemiz için 3-4 yil içerisinde destek vereceklerini söylüyor. Oysa Özlem Baskan hemen kooperatif için destek olmaya basladi. Bunun yaninda ürünlerimizi de simdi aliyor. Bizim sorunlarimizin bugün çözümü kavusmasi gerekiyor. Baskanimiz Özlem Çerçioglu'na sorunumuza hemen el attigi için çok tesekkür ederiz" diye konustu.

Bamyanin günlük olarak toplanmasi gerektiginin ve toplanmadigi takdirde ürünün çöpe gittiginin altini çizen üreticiler, onlarca mahallede binlerce vatandasin bamyadan ekmek kazandigini söyledi. Üreticiler, düsen fiyatlar sebebiyle çalisanlarin ücretlerini ödemede zorlandiklarini belirtti.

Baskan Çerçioglu: Üreticilerimizin daima yanindayiz

Baskan Çerçioglu ise her zaman Aydinli üreticilerin yaninda olacaklarini vurgularken Büyüksehir Belediyesi’nin tarlada kalan ürünlerin her zaman alicisi olacaginin altini çizdi. Büyüksehir Belediyesi’nin bu politikasini bu yil bamya üreticisi için de uygulayacagini ifade eden Baskan Çerçioglu “Öncelikle hizlica çözüm üreterek bamya üreticimizin elindeki ürünü satin aliyoruz ve bunu Aydinli ihtiyaç sahibi ailelere dagiacagiz. Üreticilerimizle konustuk, hemen bir üretim kooperatifi kurulmasi için de çalismalara basladik. Üreticilerimizin kooperatiflesmelerini sonuna kadar destekliyoruz, böylelikle alicilar karsisinda daha güçlü olacaklardir. Üreticimiz yeter ki üretsin, biz destek vermeye devam edecegiz” seklinde konustu.