444 40 09
« Geri Dön

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU: GAZİ MECLİSİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 100. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Haber Tarihi: Friday, May 15, 2020

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurulusunun 100. yili nedeniyle bir mesaj yayimladi. Baskan Çerçioglu mesajinda sunlari ifade etti:

"Parlamentonun varligi demokrasinin ve demokrasi kültürünün yansimasidir. Yüce Meclisimizin temel taslarini olusturan kongrelerin yüzüncü yilini geçen aylarda kutladik. Simdi de Meclisimizin yüzüncü yilini kutluyoruz.

Özgürlük bu ülkenin genlerine islemisken yapilabilecek en iyi sey, bagimsizligi ilan etmekti. Halkin temsiline dayali ve ulus temelli Türkiye Cumhuriyeti, cephede çakmak çakmak mermi harcanirken kuruldu.

Ilk Meclis, fedakârliklar üzerinde yükseldi. Idealist ve demokratikti. Devrimciydi; olaganüstü sartlarin meclisiydi, bu ülkenin temel taslarini dösedigi ve Milli Mücadele'yi yönettigi için de 'kahraman'di. Içerisinden de birçok 'kahraman' çikardi. 

Bundan tam 100 yil önce Ankara'ya ulasan temsilcilerle hayatina baslayan Gazi Meclisimiz, bugün, dile kolay tam 100 yasinda.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vatanin bütünlügü ve milletin bagimsizligi tehlikeye düstügünde hep ileriye atilmistir.

Bu ülkenin kurulmasinda rolü olan basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere tüm gazilerimizi, sehitlerimizi sükran, minnet ve saygiyla aniyoruz.

Bugün çocuklarimizla birlikte Gazi Meclisimizin 100. yilini kutluyoruz. Gelecegimizin güvencesi, yasama sevincimiz ve aydinlik nesillerimiz olan tüm çocuklarimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami'ni kutluyorum. Daha nice yüzyillara..."