444 40 09
« Geri Dön

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YOLLARI VE ALTYAPIYI YENİLİYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi, kentin ulaşım ağını yenilemek ve altyapısını güçlendirmek için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Haber Tarihi: Friday, May 15, 2020

Aydin Büyüksehir Belediyesi (ABB) sokaga çikma kisitlamasinin oldugu günlerde deçalismalarina tüm hiziyla sürdürüyor. Vatandaslarin evde kalmasinda dolayi yollarda trafik yogunlugunun olmamasi, çalismalarin daha hizli ilerlemesi ve erken bitirilmesini sagliyor.

ABB Fen Isleri Daire Baskanligi ile Aydin Su Kanalizasyon Idaresi (ASKI)azalan trafigi firsat bilerek Kusadasi ve Söke ilçelerinde yol yenileme ve altyapi çalismalari yapiyor.

SÖKE’DE BÜYÜKSEHIR’IN YATIRIMLARI SÜRÜYOR

Söke’nin Çeltikçi Mahallesi’ndeki Bayindir Caddesi bastan sona yenilenmeye alindi. ASKI ilk olarak 2500 metrelik çalisma yaparak içme suyu ana sebeke hatti ile 170 içme suyu abonesine ulasan borularini yeniledi. ASKI ekipleri ayrica yagmur suyu izgaralarini yenileyerek caddede su baskinlarina karsi kalici önlemler aldi.

Alt yapi çalismasi tamamlanan Bayindir Caddesi’nde Fen Isleri Daire Baskanligi’na bagli ekipler sicak asfalt çalismasina geçti. 10 bin metrekarelik sicak asfalt çalismasi yapilan caddede, kaldirimlar için de 4500 metrekare parke çalismasi yapilacak.

KUSADASI YAZA HAZIRLANIYOR

ASKI ekipleri Kusadasi Atatürk Bulvari’nda da kanalizasyon yenileme çalismalarina basladi. Yolun önemli bir kisminda yapilacak sicak asfalt serimi öncesinde çalismalarina hiz veren AKSI, yazin yogunlasan nüfusun ihtiyacina cevap verebilecek altyapi çalismalarini sürdürüyor.

Fen Isleri Dairesi Baskanligina bagli ekipler ise Kadinlar Denizi Caddesi’nde yol yapim çalismalarinadevam ediyor. Kadinlar Denizi Plajina çikan bu cadde, özellikle yaz aylarinda vatandaslar tarafindan oldukça yogun kullaniliyor. Geometrik düzenlemeler ve 15 bin metrekarelik sicak asfalt seremi yapilacak olan caddede ilk çalismalar basladi.