444 40 09
« Geri Dön

ASKİ, Çine'de 12 mahallenin su ihtiyacını karşılayacak çalışmayı sürdürüyor

Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, Çine'de 12 mahallenin su ihtiyacını karşılayan Çine-Çatak İçme Suyu Grubu için yeni kaynaktan su takviyesi yapmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Haber Tarihi: Friday, May 15, 2020

Aydin Su ve Kanalizasyon Idaresi (ASKI) Genel Müdürlügü, Çine'de 12 mahallenin su ihtiyacini karsilayan Çine-Çatak Içme Suyu Grubu için yeni kaynaktan su takviyesi yapmak için çalismalarini sürdürüyor. Elderesi Mahallesi'nde açilan içme suyu sondaj kuyusunda elde edilen suyla binlerce vatandasin içme suyu ihtiyaci uzun yillar karsilanacak.

Su debisinin azalmasiyla birlikte baslanan çalismalarda ilk olarak yeni içme suyu kaynak aramasi yapildi. Yeni açilan içme suyu sondajindan yeterli suyun elde edilmesine müteakip sondaj kuyusunun borulama, pompa indirme ve enerji nakil hatti dösenmesi çalismasi yapildi. Daha sonra baslatilan içme suyu grup isale hatti ile içme suyu grup toplama odasina iletilecek.

Çalismada toplam 2 bin 150 metrelik uzun ömürlü boru hatti dösenecek. Kisa sürede bitirilmesi planlanan çalismayla Çine'nin Elderesi, Çatak, Sarniç, Bereket, Kirkisik, Baglarbasi, Kizilgüney, Subasi, Tepeköy, Subasi-Sakizagaci, Kirkisik-Asmalilar mahallelerinde çok uzun yillar su sorununun yasanmamasi planlaniyor.

ASKI ekiplerinin su debisinin azalmaya baslamasiyla birlikte çalismalara basladigini ifade eden mahalleliler Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu'na tesekkür etti.