444 40 09
« Geri Dön

DAVUTLAR VE GÜZELÇAMLI'DA KANALİZASYON SORUNU TARİH OLUYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ) yeni yatırımlara hız kesmeden devam ediyor.
Haber Tarihi: Friday, May 15, 2020

Aydin Büyüksehir Belediyesi Aydin Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügü (ASKI) yeni yatirimlara hiz kesmeden devam ediyor. Aydin'in gözde tatil beldelerinden Davutlar ve Güzelçamli'nin kanalizasyon sorununu ortadan kaldiracak olan Davutlar TM3 terfi merkezi bitirilerek vatandaslarin kullanimina açildi. Hattin bu bölümüne 65 milyon liralik yatirim yapilirken, çalismayla yasanan olumsuzluklar ortadan kalkacak. Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu bir sözü daha yerine getirmekten dolayi çok mutlu olduklarini söyledi.

Davutlar-Güzelçamli Grup Kanalizasyon Insaati isinde, TM3 terfi merkezine bagli kanalizasyon altyapi sebeke-kollektör hatlari ve elektromekanik isleri tamamlandi. TM3 terfi merkezine kanalizasyon kollektör ve sebeke hatti vasitasiyla gelen site, konut ve isyerlerinin atik sularinin baglanmasiyla da TM3 terfi merkezi devreye alindi. Çalismayla toplamda 154 km kanalizasyon hatti, 2 bin 755 adet muayene bacasi, 3 bin 947 adet parsel bacasi ve 16 bin 518 metre parsel baglantisi yapildi.

Böylelikle 2020 turizm sezonundan itibaren Kusadasi sinirindan Davutlar merkezindeki Cengiz Topel Caddesi’ne kadar olan ve Davutlar Mahallesi'nin çok büyük bir kismini kapsayan bölgenin atik suyu TM3 terfi merkezinden Kusadasi Ileri Biyolojik Atiksu Aritma Tesisi'ne gönderilerek aritilmasi saglanacak.

Aydin'da yeni yatirimlar yapmaya devam ettiklerini belirten Baskan Çerçioglu ise verdikleri bir sözü daha tutmanin mutlulugunu yasadiklarini ifade etti.