444 40 09
« Geri Dön

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ERASMUS+ PROJESİNE TAM DESTEK

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından desteklenen ve "Aydın’ın Genç Sesleri" (Young Voices of Aydın) isimli gençlik grubu tarafından hazırlanan Gençlik Değişimi Projesi Aydın’da uygulandı.
Haber Tarihi: Monday, February 3, 2020

Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Programlari Merkezi Baskanligi (Ulusal Ajans) tarafindan desteklenen ve "Aydin’in Genç Sesleri" (Young Voices of Aydin) isimli gençlik grubu tarafindan hazirlanan Gençlik Degisimi Projesi Aydin’da uygulandi. Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan da desteklenen projede gençler bir araya gelerek israfa karsi farkindalik olusturdu.

Erasmus+ programi kapsaminda hazirlanan projede Polonya, Romanya, Litvanya, Çekya ile Makedonya'dan ve ev sahibi Türkiye'den toplam 37 genç Aydin'da bir araya gelerek "Israfa karsi Hareket Ediyoruz!" (We are Acting against Wasting!) isimli projeyi gerçeklestirdi.

Proje faaliyetleri kapsaminda Aydin Büyüksehir Belediyesi'ne ait Kusadasi'ndaki kati atik tesisi ziyaret edildi ve katilimcilara Büyüksehir Belediyesi'nin çalismalari hakkinda bilgi verildi. Katilimcilar ayrica kati atik tesisinde yan ürün olarak deneme üretimi yapilan pitaya (ejder meyvesi) serasini da gezdi. Katilimcilar Aydin'da geri dönüsüm ve israf konularinda çalistaylar ve etkinlikler gerçeklestirildi.

Proje faaliyetlerinin Aydin'da gerçeklestirilmesi için gerekli her türlü destek Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu tarafindan verilirken projenin yereldeki en büyük destekçisi olan Aydin Büyüksehir Belediyesi proje katilimcilarina konaklama, ulasim ve ziyaretlerin gerçeklestirilmesi için katki sagladi. Katilimcilar bu katki için Baskan Çerçioglu'na tesekkür etti.