444 40 09
« Geri Dön

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLERİ GELECEĞE HAZIRLIYOR

Başkan Çerçioğlu'nun açtığı kültür merkezlerinde etütlere gelen gençler gelecek hayallerini gerçekleştiriyor
Haber Tarihi: Monday, January 20, 2020

Aydin Büyüksehir Belediyesi'nin egitime destegi devam ediyor. Büyüksehir Belediyesi'nin ücretsiz etüt merkezlerine gelen gençler, etütlerin ücretsiz olmasindan, ögretmenlerin özverili ve bilgili olmasindan duyduklarini memnuniyeti ifade etti. Ücretsiz etüt merkezlerini hayata geçiren ve egitim hakkina ulasmanin herkesin hakki oldugunun altini çizen Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu ise sinavlara hazirlanan herkese basarilar diledi.

Aydin Büyüksehir Belediyesi'nin Nazilli'deki Yildiztepe Gençlik Merkezi'ne etüt için gelen önlisans mezunu 23 yasindaki Gamze Bilgiç, kurs ihtiyacini Aydin Büyüksehir Belediyesi'nin Gençlik Merkezi'nde karsilayan gençlerden birisi. Ailede iki kardes olduklarini ve özel kurs ücretlerinin aileye külfet olusturdugu için Yildiztepe Gençlik Merkezi'ne geldiklerini belirten Bilgiç, "Evde iki kiziz ve kurslar için maddi açidan problemler olabiliyor. Burayi duyduk, kurslari kardesim üniversite sinavi için ben KPSS'ye hazirlanmak için kullaniyorum. Verimlilik konusunda da hocalarimiz gerçekten iyi. Herhangi bir ücret ödemememize ragmen diger bütün özel kurslara göre esit sartlarda hazirlaniyoruz diyebilirim" ifadelerini kullandi.

Etütlere katilan ögretmenlerin de ÖSYM'nin yeni sinav sistemine hâkim oldugunun altini çizen Bilgiç, "Üniversitedeki arkadaslarimdan biliyorum ki birçok büyüksehirde buna benzer ücretsiz uygulamalar yok. Bunun Aydin'a özel oldugunu söyleyebilirim. Böylesi ücretsiz etüt merkezleri açmak Aydin için Ege için çok güzel" dedi.

Ücretsiz ve kaliteli egitim

Sinif arkadaslarindan çogunun ya köyden geldigini ya da yurtta kaldiginin altini çizen Bilgiç "Buraya gelmelerinin amaci da üniversiteyi kazanmak. Bu arkadaslarimin birçogu da tarlalara çalismaya gidiyor. Ikisini bir arada yürütmek için burasi daha iyi. Çünkü baska bir yerde ayni egitim için para veriyorsunuz. Düsündügümüzde yurda para veriyorlar, yeme içme masraflari da var; bir de dersane parasi olunca zorlaniyorlar. Bu sebeple burasinin ücretsiz olmasi dar gelirliler için daha iyi. Özlem Çerçioglu'na bu hizmeti için tesekkür ediyorum. Öncelikle hemcinsim oldugu için de basarilar diliyorum, biz kadinlar onun yanindayiz" seklinde konustu.

 

Beyza Uysal: Eksigi yok, fazlasi var

Üniversitede konusma ve dil terapistligi egitimi almak istedigini belirten Beyza Uysal ise "Dershaneye gidecek maddi durumumuz olmadigi için Yildiztepe Kültür Merkezi'ne geliyorum. Geçen yil özel okula gitmistim, bu yil ailemi maddi olarak zorlamak istemedim. Buradan çok da memnunum" dedi.

Çogu arkadasinin dershaneye maddi gücü elvermedigi için Yildiztepe Kültür Merkezi'ni tercih ettigini belirten Uysal "Burasi dershaneyle esdeger. Ayni seyler yapiliyor; ayni fotokopiler, ayni konular... Eksigi yok, hatta fazlasi da vardir. Tam olarak yeni nesil sorularla çalistiriliyoruz. Burada hiçbir sekilde bir seyden kisilmiyor. Ücretsizdir diye bosvermislik yok. Her yerde oldugu gibi ödevler sistemiyle ilerliyor. Bu da bizim avantajimiza" dedi.

 

'Üç yildir gelmedigim için pisman da oldum'

Aydin Büyüksehir Belediyesi'nin bu hizmetini çok degerli buldugunun altini çizen Uysal, "Annem üç yildir buraya gelmemi istiyordu. Ben ücretsiz, iyi degildir diye buraya karsi önyargiliydim. Ama geldikten sonra anladim ki gerçekten iyiymis.  Üç yildir gelmedigim için pisman da oldum. Özlem Baskan'a ücretsiz ve bu kadar güzel kurs açarak bize egitim hakki sundugu ve katkida bulundugu için çok tesekkür ederim" ifadelerini kullandi.

 

Baskan Çerçioglu Aydin'a böyle bir kurum kazandirdigi için sansliyiz

Iç mimarlik hedefleyen Yusuf Esin ise "Özlem Çerçioglu Aydin'a böyle bir kurum kazandirdigi için Aydin halki olarak çok sansliyiz. Baskanimiz Özlem Çerçioglu'na çok tesekkür ederiz" diye konustu. Hedefi olan ögrencilere Gençlik Merkezlerine gelmelerini siddetle tavsiye eden Esin "Normalde Türkiye genelinde ücretli olarak yapilan sinavlari Gençlik Merkezi'nde ücretsiz olarak yapiliyor. Bu sinava girmek için için durumu olun var olmayan var. Buradaki ögretmenlerimiz, ögretmenden ziyade bir aile gibi. Gelmelerini tavsiye ederim" dedi. Baskan Çerçioglu'nun egitim hakkina ulasmak isteyen herkesin yaninda oldugunun altini çizen Esin "Özlem Çerçioglu Aydin için çok büyük bir insan. Istegi olan insanlarin okumasi için yanlarinda oluyor. Kirtasiye gibi konularda her zaman destek çikiyor. Bizim okuyup güzel yerlere gelmemiz, topluma faydali birer insan olmamiz için elinden geleni yapiyor. Topuklu Efemize tesekkür ediyorum" seklinde konustu.